Jaki olej do silnika 929 ??
-
rafauell
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Jaki olej
Witam serdecznie podpinam się do tematu wymiany oleju, w mojej cebrze poprzedni właściciel lał olej (shell advance VSX 10W40) nawet nie wiem co to za olej??
ja bym chciał go zmienić na inny możecie coś doradzić na jaki?? przebieg motocykla 63000tys 
To chyba właśnie odwrotny problem jest. Jak kto leje syntetyka a wcześniej zalewany był półsyntetyk. Że niby syntetyk z uwagi na inną konsystencję (rzadszą?) wypłukuje syf z zakamarków silnika i rozprowadza go po powierzchni ciernej. Nie wiem na ile to mit ale dla mnie brzmi to sensownie 
Najlepiej żeby jakiś mechanik się wypowiadał.
Ja konsekwentnie lałem Castrola GPS'a i mam zamiar przejść na Motula 5100 ale nie spodziewam się odczuć jakichś wyraźnych różnic bo to oleje tej samej klasy ;p
Najlepiej żeby jakiś mechanik się wypowiadał.
Ja konsekwentnie lałem Castrola GPS'a i mam zamiar przejść na Motula 5100 ale nie spodziewam się odczuć jakichś wyraźnych różnic bo to oleje tej samej klasy ;p
- d87mat
- Motocykl: Honda CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
- Samochód: Seat Leon 2008, 1.8 TSI
Re: Jaki olej do silnika 929 ??
Odkopię temat.
Poprzedni właściciel zalewał 929 Motulem 300v 10W40 i taki sam teraz zakupiłem. Pytanie - ile oleju powinienem wlać? Dodam, że nie raz to moto zobaczy przednie koło skierowane do nieba, więc warto nalać trochę więcej?
Poprzedni właściciel zalewał 929 Motulem 300v 10W40 i taki sam teraz zakupiłem. Pytanie - ile oleju powinienem wlać? Dodam, że nie raz to moto zobaczy przednie koło skierowane do nieba, więc warto nalać trochę więcej?
'Nie odkładaj marzeń - odkładaj na marzenia'
- Spajker
- Motocykl: CBR 1000rr SC77 Grand Prix Red
- Rok produkcji: 2018
- Samochód: BMW F31 Lift
Kolego, lej aż pod górną kreskę i pilnuj stanu - tyle
Banka 4L wystarczy bez problemu i jeszcze powinno trochę zostać.
Pozdrawiam
Banka 4L wystarczy bez problemu i jeszcze powinno trochę zostać.
Pozdrawiam
-
andere73
- Motocykl: cbr 929 sc44
- Rok produkcji: 2000
motul 300v jest dobrym olejem ..nie widzial grama ropy nie tak jak castrol
Dziewczyn więcej mam od Bonda bo w garażu Honda.