zależy czego oczekujesz, HJC RPHA 10 plus to torówka HJC czyli kask bardzo głośny przy większych prędkościach. Bez zatyczek ciężko, a w 1100 da radęniunieq666 pisze:A ja właśnie znalazłem HJC RPHA 10 plus w malowaniu Lorenzo za 1500zł, nówka sztuka, chyba warto:)
Shoei xr1100 warty swojej ceny?
- blazej33
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
-
Kubcyś
- Motocykl: GSXR 1000
- Rok produkcji: 0
Juras, daj znać co kupiłeś 
Ostatnio byłem w MA i właśnie gadałem z Wojtkiem, on jeździ w GT Air i generalnie sobie chwali, popytaj się go coś więcej. Mi mówił, że aerodynamicznie okej, wentylacja w porządku ale po tym kasku spodziewał się niezłego przewiewu, a jest trochę inaczej. No i mówi, że na jego golasie trochę dużo zgarnia oporu powietrza pod kask.
Aha! I śmiało negocjuj cenę bo wiem, że jest możliwość naprawdę dobrego dogadania się.
Ostatnio byłem w MA i właśnie gadałem z Wojtkiem, on jeździ w GT Air i generalnie sobie chwali, popytaj się go coś więcej. Mi mówił, że aerodynamicznie okej, wentylacja w porządku ale po tym kasku spodziewał się niezłego przewiewu, a jest trochę inaczej. No i mówi, że na jego golasie trochę dużo zgarnia oporu powietrza pod kask.
Aha! I śmiało negocjuj cenę bo wiem, że jest możliwość naprawdę dobrego dogadania się.
-
Juras
- Motocykl: GSXR K8
- Rok produkcji: 2008
kask już w domu stoi na półce i czeka na lepsza pogodę
zakupiony XR1100. opinie sprzedawców są w większości zgodne z testami których się trochę naczytałem, chwalą że aerodynamicznie będzie super, opór powietrza niby lepszy niż w gt-air. Faktycznie negocjowałem cenę z moto-akcesoria i intermotors.
Stanęło na 1600 zł, plus szybka smoke + wkładki akustyczne. Biorąc pod uwagę że zaczęło się od 1899 zł, ja jestem zadowolony. Poprzedni mój kask to HJC CS-R1, podzielę się wrażeniami z różnić jak odpalę moją Hanie
Pozdro
Stanęło na 1600 zł, plus szybka smoke + wkładki akustyczne. Biorąc pod uwagę że zaczęło się od 1899 zł, ja jestem zadowolony. Poprzedni mój kask to HJC CS-R1, podzielę się wrażeniami z różnić jak odpalę moją Hanie