Pozdrawiam Paweł
Tłoczki, hamulce - problem
- Pablo00
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Tłoczki, hamulce - problem
Witam Wszystkich
mam pewien problem dzisiaj rozkręcałem zaciski wymieniłem klocki, wyczyściłem tłoczki itp. lecz po zmontowaniu wszystkiego nastał problem motocykl nie hamuje
odpowietrzałem oby dwa zaciski lecz to nic nie daje, boje się że mogłem przekręcić gwinty w zaciskach. Może miał ktoś styczność z taką sytuacją lub jest chętna osoba która by się tam zajęła i mi pomogła oczywiście z wynagrodzeniem
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
odkrec zbiorniczek i wlej plynu i pozwol zeby samoistnie splynol.
moja sugestia a moze zapomniales podkladek zalozyc pod sruby na zaciskach? winien byc. podkladka przewod podkladka i sruba...
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2014 11:39 pm ]
musze sie z tym przespac, bo ledwa na oczy widze... jutro postaramy sie z kolegami cos wymyslec:)
po twoim opisie jak mowisz ze klamka robi sie twarda.lecz dochodzi do konca wychodzi na to ze ma powietrze w ukladzie i malo plyny.
moja sugestia a moze zapomniales podkladek zalozyc pod sruby na zaciskach? winien byc. podkladka przewod podkladka i sruba...
[ Dodano: Czw Kwi 10, 2014 11:39 pm ]
musze sie z tym przespac, bo ledwa na oczy widze... jutro postaramy sie z kolegami cos wymyslec:)
po twoim opisie jak mowisz ze klamka robi sie twarda.lecz dochodzi do konca wychodzi na to ze ma powietrze w ukladzie i malo plyny.
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
stalowy oplot czy seryjne gumowe?Pablo00 pisze:Ok dzięki wielkie za pomoc i czekam na dalsze wskazówki![]()
Pozdrawiam
uszczelki wyjmowałem i je również czyściłem
yu moze byc przyczyna. uszczelka sie podwinela i nie tyle co przepuszcza olej to lapie lewe powietrze.
spokojnie , co nagle to po diable. mam nadzieje ze jakos cie naprowadzilem., pamietaj ze uklad hamulcowy w motocyklu jest dosyc prosty...
pozatym jak jezdze na motocyklach 15 lat to raz w zyciu wyciaglem tłoczki i mialem podobny problem co ty...