brak pradu!!;/
-
Gruby84
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr900rr
- Rok produkcji: 1999
-
Gruby84
Re: brak pradu!!;/
A dodam jeszcze ze regel ma mala dziurke i widac jak by sie z niego cos wylalo... No ale ide zrobie pomiary dam znac .
kiera 2 koła i mina wesoła:)
-
Gruby84
Ok wypialem kostke od laternatora odpalilem piec i na kazdym z pinow jak bym noe przylozyl pokazuje mi 23.8 24 to albo zle moerze albo nie wiem ... jakis pomysl ?
-
Gruby84
Hej jeszcze raz zmierzylem altka i jednostki nie sa stale skacza od 25.3 do 27 na wszystkich jednakowo ...
-
350ts
Wyniki są do ,,przyjęcia,,.
Teraz kierunek to regler, jak znajdę stronkę co do jego sprawdzania to ją podeślę...
Mam: tutaj altek...wartości międzyfaz są tutaj inne bo to inna ,,maszyna,, ale jak widać - jednakowe...
https://www.youtube.com/watch?v=5v2LtHlvcqI
A tu regler - rząd wartości pomiaru podobne, jednakowe ale mogą różnić się od Twoich wyników...
https://www.youtube.com/watch?v=kDx3zgOLShY
PS - English chyba Ci nieobcy...
PSS - Regler przez tę ,,dziurkę,, prawdopodobnie odpłynął do ,,krainy wiecznych łowów,, ...warto by było znaleźć przyczynę jego ,,odejścia,, - przegrzanie, złe połączenie elektryczne/masa czy też ,,nieśmiertelne kostki,, które niestety nie cierpią mycia karcherem...
Teraz kierunek to regler, jak znajdę stronkę co do jego sprawdzania to ją podeślę...
Mam: tutaj altek...wartości międzyfaz są tutaj inne bo to inna ,,maszyna,, ale jak widać - jednakowe...
https://www.youtube.com/watch?v=5v2LtHlvcqI
A tu regler - rząd wartości pomiaru podobne, jednakowe ale mogą różnić się od Twoich wyników...
https://www.youtube.com/watch?v=kDx3zgOLShY
PS - English chyba Ci nieobcy...
PSS - Regler przez tę ,,dziurkę,, prawdopodobnie odpłynął do ,,krainy wiecznych łowów,, ...warto by było znaleźć przyczynę jego ,,odejścia,, - przegrzanie, złe połączenie elektryczne/masa czy też ,,nieśmiertelne kostki,, które niestety nie cierpią mycia karcherem...
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2015, 10:14 przez 350ts, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gruby84
Nie od 10 lat noe heh oki dzieki ja wlasnie w sklepie po nowy reg...
-
350ts
DUCATI ENERGIA - takiego szukaj... a potem przed montażem rama z lakieru ,,odarta,, i przykręcenie go na termoprzewodzącej paście coby ciepełko łatwo i szybko oddawał bo ładnie się grzeje jak pracuje...udanej robótki...po tych wszystkich czynnościach co masz wypisane w temacie na koniec sprawdź czy te żółte kabelki od altka za bardzo się nie grzeją, mogą byc ciepłe ale nie gorące.
Jeśli są gorące to coś nie tak z instalacją na torze ładowania - kostki - stały ,,gwoźdź tego programu,,...
Jeśli są gorące to coś nie tak z instalacją na torze ładowania - kostki - stały ,,gwoźdź tego programu,,...
-
Gruby84
Oki ludziska tak wiec zakupilem nowy reg i wszystko smiga ladowanie pokazuje 14.90a ze swiatlami 14.60 ma t6lko pytanko jak bardzo i szybko grzeje sie reg bo ten po 20 min byl ze tak powoem fosc cieply /goracy .
-
350ts
Normalny objaw jego pracy - jest gorący.
Problemem umieszczenia za zadupkiem jest jego chłodzenie.
Sam kombinowałem gdzie go umieścić aby miał lepsze warunki oddawania ciepła.
Najpierw umieściłem go na sporym radiatorze/pasta z przodu między lagami ale wysokość regla tam zamontowanego powodowała dobijanie do błotnika co przy hamowaniu mogłoby się skończyć nieciekawie...co mi tu na forum uświadomiono.
Więc przeniosłem go pod tablicę rejestracyjną i jak się okazało wymiary jej i radiatora dokładnie się pokrywają, tak że nie widać go z tyłu.
A wiaterku do chłodzenia ma tu w nadmiarze, nawet w gorące dni.
Robotę radiator spełnia znakomicie, nawet w dzisiejszy dzień gdzie jest u mnie 30C, jest gorący a nie parzący, ma znaczną powierzchnię do oddawania ciepła.
W fabrycznym miejscu, gdzie idzie gorące powietrze od pieca i chłodnicy/czuć je na nogach to jest wg mnie nieciekawie...
Problemem umieszczenia za zadupkiem jest jego chłodzenie.
Sam kombinowałem gdzie go umieścić aby miał lepsze warunki oddawania ciepła.
Najpierw umieściłem go na sporym radiatorze/pasta z przodu między lagami ale wysokość regla tam zamontowanego powodowała dobijanie do błotnika co przy hamowaniu mogłoby się skończyć nieciekawie...co mi tu na forum uświadomiono.
Więc przeniosłem go pod tablicę rejestracyjną i jak się okazało wymiary jej i radiatora dokładnie się pokrywają, tak że nie widać go z tyłu.
A wiaterku do chłodzenia ma tu w nadmiarze, nawet w gorące dni.
Robotę radiator spełnia znakomicie, nawet w dzisiejszy dzień gdzie jest u mnie 30C, jest gorący a nie parzący, ma znaczną powierzchnię do oddawania ciepła.
W fabrycznym miejscu, gdzie idzie gorące powietrze od pieca i chłodnicy/czuć je na nogach to jest wg mnie nieciekawie...
-
domagalka
- Motocykl: CBR 1000 RR
- Rok produkcji: 2006
Witam niedzielny wypad do zakopanego skończył się awarią regulatora napięcia który wytrzymał około 1000km bo jakiś czas temu co założyłem a że miałem przeczucie to kupiłem odrazu 2 sztuki ze by był w zapasie, i takie pytania czy ktoś z Was kupował regulator z tej firmy: http://www.reg_mot.republika.pl/regulatory.htm
Daje 36 miesięcy gwarancji,może warto?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Kupujesz Turmax i aku yuasa czyścisz masy kostki i masz na bardzo długo spokój. Przy wymianie Rygla wymieniasz aku.domagalka pisze:Witam niedzielny wypad do zakopanego skończył się awarią regulatora napięcia który wytrzymał około 1000km bo jakiś czas temu co założyłem a że miałem przeczucie to kupiłem odrazu 2 sztuki ze by był w zapasie, i takie pytania czy ktoś z Was kupował regulator z tej firmy: http://www.reg_mot.republika.pl/regulatory.htm
Oddam nerkę za cbr :)
Afrykańce montują do xrv750 polecany i chwalony na forum AT.
Ale jak kolega wyżej napisał kluczem do sukcesu jest porządek w elektryce.
Paweł.
Ale jak kolega wyżej napisał kluczem do sukcesu jest porządek w elektryce.
Paweł.