naped-modyfikacje sc33
- tomogt
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R
- Rok produkcji: 0
naped-modyfikacje sc33
witam.wymienialem u siebie caly naped w bladym .zakupilem naped firmy TRIPLE SSS CHAINS zebatki JT standardowe 16-42.mam takie pytanko .byla do niego zakowka ale tez i zapinka-zlozylem na zapinke -czy to jest bezpieczne w tak mocnym moto??
apropo modyfikacji-chcialbym zalozyc zebatke tylnia o 2 zeby wieksza -tak na probe.
czy ktos testowal ta konfiguracje??o ile blady bedzie wolniejszy? i co zyskam a co strace?
czy jesli zaloze ta zembatke to bede musial przedluzac lancuch bo co dziwnego po zalozeniu nowego napedu naciag jest juz na polowie skali i jest luz chyba zeby to zrobic.
dzieki za info
apropo modyfikacji-chcialbym zalozyc zebatke tylnia o 2 zeby wieksza -tak na probe.
czy ktos testowal ta konfiguracje??o ile blady bedzie wolniejszy? i co zyskam a co strace?
czy jesli zaloze ta zembatke to bede musial przedluzac lancuch bo co dziwnego po zalozeniu nowego napedu naciag jest juz na polowie skali i jest luz chyba zeby to zrobic.
dzieki za info
pozdrawiam Tomek
- kazan
- Motocykl: SC33
złożenie łańcucha w takim moto na zapinke to cholernie niebiezpieczny pomysł, najlepiej kolego go jak najszybciej zakuj
a co do zębatki to ja kupiłem swojego z zębtaką 44 już na tyle, koleś przede mną twierdził, że się lepiej zrywa, prędkość max przy 44 zębach była w okolicach 270, na nowej zębatce pewnie będzie ciut więcej(42 zęby jeszcze nia miałem okazji się przejechać więc różnic dokłądnie nie podam) bo świeżo założyłem napęd a czekam jeszcze na uszczelniacz do łożyska tylniego koła więc na razie moto nie wytargam
pzdr
a co do zębatki to ja kupiłem swojego z zębtaką 44 już na tyle, koleś przede mną twierdził, że się lepiej zrywa, prędkość max przy 44 zębach była w okolicach 270, na nowej zębatce pewnie będzie ciut więcej(42 zęby jeszcze nia miałem okazji się przejechać więc różnic dokłądnie nie podam) bo świeżo założyłem napęd a czekam jeszcze na uszczelniacz do łożyska tylniego koła więc na razie moto nie wytargam
pzdr
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
-
turbass
- Motocykl: sc33
ja mam taki zestawik jest straszna różnica po 16/42 :shock:tomogt pisze:witam.zakupilem wlasnie wedle sugesti 15 do przodu i 45 do tylu SUNSTAR.w poniedzialek bede zakladal.dam znac co i jak.
pozdro
wstaje z gazu juz ponizej 2000obr na 1 ......i z dwójki bajecznie
jedyna wada .....musisz wiecej wajchowac, no i V-MAX mniejszy .......sporo
ale polecam w 100%
miłego latania...........a i łancuch bez przekuwania