panewki wymiana i co dalej? sc44 929
- Kamil929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda 929
- Rok produkcji: 2000
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
oj p oco Ci foto:) bierzesz kabel masy innaczej minus hehe i patrzysz gdzie leci a jest przykrecony do karteru silnika górnego tam kolo rozrusznika.
Klari powiem Ci szczerze ze silnik to chyba mneijszy wydatek niż alternator regulator i komplet hiss
hiss 1000zł
altek jak znajdziesz jakims cudem uzywke to 400 zamiennik 500
regulator 250 uzywka..
i Silnik tyle samo tylko ze z silnika sprzedajesz czesci i wychdozisz na 0 a tu nie
U Ciebie bylo kiepsko bo jak odkrecila sie masa (a jak wiemy akumulator gromadzi energie z pradnicy) i jest tez stabilizatorem napiecia.. ) to zbyt wysoki prad spalił modul itp.. mojemu znjaomemu ze 3 lata temu w cbr 600 tak sie stało to az dym poszedł.. spalil sie regulator i własnie modul.
a tobie kamil co sie stąło wcbr?
Klari powiem Ci szczerze ze silnik to chyba mneijszy wydatek niż alternator regulator i komplet hiss
hiss 1000zł
altek jak znajdziesz jakims cudem uzywke to 400 zamiennik 500
regulator 250 uzywka..
i Silnik tyle samo tylko ze z silnika sprzedajesz czesci i wychdozisz na 0 a tu nie
U Ciebie bylo kiepsko bo jak odkrecila sie masa (a jak wiemy akumulator gromadzi energie z pradnicy) i jest tez stabilizatorem napiecia.. ) to zbyt wysoki prad spalił modul itp.. mojemu znjaomemu ze 3 lata temu w cbr 600 tak sie stało to az dym poszedł.. spalil sie regulator i własnie modul.
a tobie kamil co sie stąło wcbr?
- klari
- Motocykl: Yamaha Xmax 400
- Rok produkcji: 2015
- Samochód: Audi A3
sasza_19 : no dokładnie ,masz rację... ehhh
Ale stało się tak ,że udało mi się kupić alternator i regulator oryginalny sprawny za 400zł - komplet + wylicytowałem komputer za 250zł... także nie jest tak źle
Moto już złożone ,zalany świeżym motulem ,wyprany K&N ,wyczyściłem też EXUP ale czekam jeszcze na komp ,myślę ,że koło wtorku będzie także wkładać i odpalać...
ehh
Może jeszcze załapię się jeszcze na chwilę pogody ,żeby gdzieś polatać w tym sezonie..
Tak na marginesie mój pierwszy pełny sezon i zrobione 6500km także nie jest źle chyba..
Ale stało się tak ,że udało mi się kupić alternator i regulator oryginalny sprawny za 400zł - komplet + wylicytowałem komputer za 250zł... także nie jest tak źle
Moto już złożone ,zalany świeżym motulem ,wyprany K&N ,wyczyściłem też EXUP ale czekam jeszcze na komp ,myślę ,że koło wtorku będzie także wkładać i odpalać...
Może jeszcze załapię się jeszcze na chwilę pogody ,żeby gdzieś polatać w tym sezonie..
Tak na marginesie mój pierwszy pełny sezon i zrobione 6500km także nie jest źle chyba..
-
Pająk 929
- Motocykl: honda 929 sc44
- Rok produkcji: 2000
Re: panewki wymiana i co dalej? sc44 929
Dołączę się do tematu, czy wiecie może gdzie dostanę panewki główne do 929 ? Przeszukalem już sporo i nie mogę ich dostać , z góry dzięki.
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Re: panewki wymiana i co dalej? sc44 929
Panewki tylko w ASO, nie ma zamiennikow, a ich dorabianie mija sie z celem...