ile oleju cbr 929???
-
grzegorz75
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda sc57
- Rok produkcji: 2004
witam właśnie wymieniłem olej w mojej sc 44 i tylko weszło 3,2 l i mam na oczku maksimum i nie wiem poco lać więcej jak w instrukcji pisze mój motocykl ma przelatane 12 tys i według książki serwisowej to jest 3 wymiana pierwszy była po 1000 kilometrach 2 pa 7000 tys a tresa robię inspekcie i odrazy mi olej wymienili po 12 ty czyli sredna przejechania 6 tys i wymiana pozdrawiam wszystkich
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
a no po to leje sie wiecej jakbys chcial na jednym kole polatać to zeby Ci panewka bokiem nie wyszła tak jak mi swojego czasu..grzegorz75 pisze:nie wiem poco lać więcej jak w instrukcji pisze
- Miś
- Motocykl: SC33 '99
- Rok produkcji: 1999
Ja jak wymieniałem u siebie w SC33 to zły filtr oleju mi gość dobrał i całą noc olej sobie kapał z silnika, więc zeszło go minimalnie więcej niż normalnie, wlałem 4 litry i idealnie stan jest na poziomie górnym oczka (delikatnie powyżej max), skłonności do brania nie ma, więc dolewać może nie będzie trzeba do następnej wymiany.
A olej robię z filtrem co 8 tysięcy, jak poprzedni właściciel, moto ma 75000km i ma się dobrze.
A olej robię z filtrem co 8 tysięcy, jak poprzedni właściciel, moto ma 75000km i ma się dobrze.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
Zbyteczne ,bez problemu zrobisz z 8km na gumie i nic się nie stanie jak masz pod max oliwy.To nie r1 że zaciąga olej do airboxa..Chyba że masz super piona 80st i latasz se po kilkadziesiąt minut wolne gumy to przegroda się przydaje ale dla zwykłych śmiertelników nieluis954 pisze:witam... panowie jak ktoś ostro na kole lata to nie lepsza przegroda miski?nie trzeba przelewać oleju i nie ma problemu ze smarowaniem.