Temperatura silnika - jaką macie ???
-
Luki213
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
- Rok produkcji: 0
Bylo by zajebiscie jakbys znalazl zamiennik, bo jak sie nie uda to w dupie juz mam wymiany i zamontuje sobie wlacznik wentylatora i bedzie po problemie. Jak go rozebralem to bylem w AutoLandzie i innych sklepach i powiedzieli mi ze nie maja a poza tym dodali ze czujnikow maja od ch... i po prostu nie chcialo im sie szukac. Dzisiaj jeszcze poszperam bo gdzies go rzucilem w garazu, i jak tylko znajde napisze.
[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 9:29 pm ]
ZNALAZŁEM!!!! Fabiq na tym termostacie napisane jest 100-ON; KA3 nie moge znalezc suwmiarki ale jak linijka mierze to srednica czujnika ktory sie wkreca w chlodnice to 15mm a dlugosc 11mm. Ustaw mnie ze swoim przedstawicielem to moge Ci go pozyczyc to poszperasz w katalogach i magazynie. A te czyszczenie czujnika to o kant dupy bo ja mam idealnie czysty a ch... dziala.
[ Dodano: Wto Paź 07, 2008 9:29 pm ]
ZNALAZŁEM!!!! Fabiq na tym termostacie napisane jest 100-ON; KA3 nie moge znalezc suwmiarki ale jak linijka mierze to srednica czujnika ktory sie wkreca w chlodnice to 15mm a dlugosc 11mm. Ustaw mnie ze swoim przedstawicielem to moge Ci go pozyczyc to poszperasz w katalogach i magazynie. A te czyszczenie czujnika to o kant dupy bo ja mam idealnie czysty a ch... dziala.
-
Lokongo
- Motocykl: CBR1000RR
[quote="motobandyta"]cziken929
Mam takie pytanie do ciebie jako fachowca. Mam taki problem w sc57, że wentylator mi nie zbija temperatury. Znaczy włącza się przy 103-4C a temperatura dalej rośnie do 111C nigdy nie czekałem dłużej więc nie wiem co się stanie ale wygląda na to że wentylator nie jest w stanie obniżyć temperatury. W czasie jady jest ok temperatura na trasie to około 75C, przed sezonem został wymieniony płyn chłodniczy i termostat ale to nie pomogło, poziom oleju w normie też wymieniony w tym sezonie. Wiesz co może być przyczyną?
Ja mam cos w podobie ale tylko kiedy motocykl stoi badz jedzie w korku, widocznie ten model bardzo nie lubi stac :twisted:
Mam takie pytanie do ciebie jako fachowca. Mam taki problem w sc57, że wentylator mi nie zbija temperatury. Znaczy włącza się przy 103-4C a temperatura dalej rośnie do 111C nigdy nie czekałem dłużej więc nie wiem co się stanie ale wygląda na to że wentylator nie jest w stanie obniżyć temperatury. W czasie jady jest ok temperatura na trasie to około 75C, przed sezonem został wymieniony płyn chłodniczy i termostat ale to nie pomogło, poziom oleju w normie też wymieniony w tym sezonie. Wiesz co może być przyczyną?
Ja mam cos w podobie ale tylko kiedy motocykl stoi badz jedzie w korku, widocznie ten model bardzo nie lubi stac :twisted:
-
Luki213
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Moze byc tak ze masz kolego odwrotnie podlaczone kabelki od wentylatora i wiatrak chodzi w druga strone, zmien podlaczenie przewodow i mysle ze bedzie gites. PZDR
TOPER UTL sory za gafe to jest czujnik temperatury a nie termostat, u gory pisalem o czujniku a nadole odwrotnie sorki, ale chodzi mi o czujnik.
TOPER UTL sory za gafe to jest czujnik temperatury a nie termostat, u gory pisalem o czujniku a nadole odwrotnie sorki, ale chodzi mi o czujnik.
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Jeśli went załącza się wzorowo na 103st. a podczas normalnej jazdy trzyma w granicach 80st to zukladem git. Jeśli natomiast po załączeniu fana temperatura leci do 111 to pochyliłbym głowę, wsadził między plastiki i sprawdził jak dużo różności siedzi między blaszkami chłlodnicy ograniczając dobrą cyrkulację powietrza. Ot rzeczy błache a jakże zagadkowe :roll:
wciąż zajmuję się serwisem
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
powodow moze byc kilka - odwrotnie podlaczony wiatrak, brudna chlodnica zewnatrz, slaba wydajnosc pompy wody lub po prostu kamien w chlodnicy
wentylator powinien zaciagac powietrze i dmuchac w strone silnika
wentylator powinien zaciagac powietrze i dmuchac w strone silnika
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
A moze ktos wie od ilu stopni zaczyna sie skala na analogowym wskaziku temperatury w hondce ? . Około 100 pewnie jest na środku - gdyż troche powyżej wlącza sie wentylator,,,, .... ale co z poczatkiem skali ? .
Mozna by to sprawdzic wkładając czujnik do goroącej wody z termometrem i obserwowac kiedy zacznie sie unosic, no ale moze ktos po prostu wie, lub kiedys sam sprawdzał ....
Mozna by to sprawdzic wkładając czujnik do goroącej wody z termometrem i obserwowac kiedy zacznie sie unosic, no ale moze ktos po prostu wie, lub kiedys sam sprawdzał ....