Witam.
Coraz więcej pokazuje mi się olej wokół prawego dekla coraz więcej mi się poci czyżby czas na wymianę uszczelki czy może coś innego????
Wyciek oleju
- kamilwwe
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR
- Rok produkcji: 2004
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
albo uszczelka albo juz ktos byl tam i zle sylikon rozprowadzil lub nie odtluscil dobrze i niewyczyscil. czyli rozebral bym sylikon czarny bezyna estrakcyjna na nozke go postawic i do roboty
- Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
- Anonymous
Oddam nerkę za cbr :)
-
paw3ł
- Motocykl: CBR 1000RR
Cześć. Miałem podobny problem w SC57a. Cziken to naprawił. Okazało się iż w jednym miejscu fabryka nierówno nałożyła pastę (sylikon,klej jak zwał tak zwał) i przez maciupką dziurkę wydobywał delikatnie olej. Przyczepiał się do tego kurz i nie estetycznie to wyglądało.
- Ci użytkownicy podziękowali paw3ł za ten post:
- Anonymous
Ostrrroo
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Nic takiego co byś nie złożył. Są tam jakieś koła zębate w przedniej części ale nie powinieneś mieć problemu założyć tego spowrotem.
Postaw moto na bocznej stopce żeby przechylone było i działaj.
Ja również jak koledzy powyżej uszczelniałem w tym sezonie ten dekiel bo w miejscu gdzie wychodzi z niego wiązka elektryczna zaczęło się lekko pocić - dokładniej mgiełka olejowa na której zbierał się kurz i też mnie to wkurzało. Okazało się jak u kolegów , że fabrycznie nie był tam dokładnie nałożony silikon (wokół wiązki było miejsce bez niego).
Roboty godzinka czasu z demontażem owiewek i dokładnym czyszczeniem a frajda jest, że moto czyste i suche.
Postaw moto na bocznej stopce żeby przechylone było i działaj.
Ja również jak koledzy powyżej uszczelniałem w tym sezonie ten dekiel bo w miejscu gdzie wychodzi z niego wiązka elektryczna zaczęło się lekko pocić - dokładniej mgiełka olejowa na której zbierał się kurz i też mnie to wkurzało. Okazało się jak u kolegów , że fabrycznie nie był tam dokładnie nałożony silikon (wokół wiązki było miejsce bez niego).
Roboty godzinka czasu z demontażem owiewek i dokładnym czyszczeniem a frajda jest, że moto czyste i suche.
- Ci użytkownicy podziękowali marcinSC33 za ten post:
- Anonymous
- kamilwwe
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR
Operacja udana moto już się nie poci ,a wszystko przez małą dziurkę koło wiązki elektrycznej wychodzącej z dekla.
Dla zainteresowanych dodam że fabrycznie nie idzie w to miejsce żadna uszczelka bo dzwoniłem do serwisu i gość mi to sprawdzał polecił mi oryginalny uszczelniacz ,który idzie w to miejsce za jedyne 355 zł za 150 ml. taniocha hehe
Dlatego kupiłem masę uszczelniającą firmy ERLING za 25 zł, która jest idealna do tego.
Przy ściąganiu dekla trzeba uważać na dwie podkładki które wylecą , obydwie siedzą na wałku z większym kołem zębatym.
I podczas całego zabiegu nie przestawiać moto bo koła mogą się poruszać i przy składaniu możemy mieć problem z trafieniem wałków o dekiel.
Roboty godzina a efekt wspaniały.

Dla zainteresowanych dodam że fabrycznie nie idzie w to miejsce żadna uszczelka bo dzwoniłem do serwisu i gość mi to sprawdzał polecił mi oryginalny uszczelniacz ,który idzie w to miejsce za jedyne 355 zł za 150 ml. taniocha hehe
Dlatego kupiłem masę uszczelniającą firmy ERLING za 25 zł, która jest idealna do tego.
Przy ściąganiu dekla trzeba uważać na dwie podkładki które wylecą , obydwie siedzą na wałku z większym kołem zębatym.
I podczas całego zabiegu nie przestawiać moto bo koła mogą się poruszać i przy składaniu możemy mieć problem z trafieniem wałków o dekiel.
Roboty godzina a efekt wspaniały.