końcówka wydechu.

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

DB kiler tłumi to wszystko troszkę ciszej chodzi wydech i nic po za tym
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Puciaty
Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post autor: Puciaty »

DB kiler to jest ta zwezka czy jak ?

nie nam sie na tym w sumie od niedawna mam maszyne ;p

w marcu sie biore za robote przy maszynie a pozniej przeglad
Pale Gume, a nie dusze
kalas
Motocykl: brak
Rok produkcji: 0

Post autor: kalas »

Db killer to taki wkład w racingowy tłumik. Jest tylko na przeglądy :) Ale nie do końca.Poprawia też dół w motorach . Nie będzie to aż tak odczuwalne że zaraz z niego spadniesz , ale każdy dobry mechanik Ci powie że racingowa końcówka sama da tylko fajne wycie , oraz tzw. szybszą górę. Z tego powodu że spaliny szybciej wylatują . Znam historię paru motocykli gdzie przy przebiciu właśnie na przelotówkę oryginalnego wydechu za pomocą łoma i młotka motory nie chciały jechać w dolnej partii obrotów ale szum w kolo był jak obroty zbliżały się do odcięcia.
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Puciaty, tu masz pokazane jak to wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=Xbve2dWdnbE
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Puciaty

kalas pisze:Db killer to taki wkład w racingowy tłumik. Jest tylko na przeglądy :) Ale nie do końca.Poprawia też dół w motorach . Nie będzie to aż tak odczuwalne że zaraz z niego spadniesz , ale każdy dobry mechanik Ci powie że racingowa końcówka sama da tylko fajne wycie , oraz tzw. szybszą górę. Z tego powodu że spaliny szybciej wylatują . Znam historię paru motocykli gdzie przy przebiciu właśnie na przelotówkę oryginalnego wydechu za pomocą łoma i młotka motory nie chciały jechać w dolnej partii obrotów ale szum w kolo był jak obroty zbliżały się do odcięcia.
wielkie Dzieki za poswiecone mi 5 minut, jak nie dam rady z przegladem to bede musial sobie to zalatwic kupic :)

[ Dodano: Nie Lut 26, 2012 8:39 pm ]
wiertło pisze:Puciaty, tu masz pokazane jak to wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=Xbve2dWdnbE
Dzieki :)
Pale Gume, a nie dusze
Awatar użytkownika
jony
Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
Rok produkcji: 2012
Samochód: A5

Post autor: jony »

ja szukalem do swojego gianelli, wysyłałem zapytania do producenta i lipa, nie moge dostac nigdzie DB killera. Trzeba by pewnie sie bawić i dorabiać. Szkoda bo przy dłuższym wypadzie troche denerwuje hałas. Z drugiej strony czuje się bezpieczniej bo słychać mnie z daleka:) A to chyba ważniejsze.
Po wymianie tłumika moto mi odczuwalnie słabiej hamuje silnikiem. W akcesoryjnym wydechu nie ma tej małej przepustnicy. która się nazywa.....??? nie pamietam.
Awatar użytkownika
Puciaty

jezeli chodzi o DB killera, to na allegro sa jakies ale konmiczne ceny ponad 200 zł

i nie wiem czy tam sa uniwerslane czy jakie ;p

ogolnie bede musial po znajomosci sobie jakos zalatwic :) bo szkoda kasy na glupoty ;p
Pale Gume, a nie dusze
Jacus
Motocykl:

Post autor: Jacus »

Ja do Hornety sam sobie zrobilem... wiem wiem. pewnie mnie zbluzgacie ;d za takie cos, aczkolwiek jak jechałem do Chorwacji musialem miec (Austria itd) więc zawsze mozesz pokombinować samemu wystarczy zmniejszyć wylot tłumika oczywiscie w sposób możliwy do demontażu : ) a różnica ogromna :) jesli chodzi o spalanie. wzrost nieodczuwalny czy jakies niepokojące zjawiska :P pozdawiam
Awatar użytkownika
jony
Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
Rok produkcji: 2012
Samochód: A5

Post autor: jony »

Jacus wrzuć jakies foty czy instrukcje, jak to zrobiłeś. Taki "czopek" by sie czasem przydał. zwłaszcza na takie większe wypady.

[ Dodano: Pią Kwi 20, 2012 6:45 am ]
odświeżę temat. z braku czasu nie miałem kiedy się za to zabrać. W końcu się udało. Kolega maku niestety olał temat cienkim sikiem. Nie odpisywał już później po zadeklarowaniu pomocy na maile. Także dzięki fest, poradziłem sobie sam. Nadspawał mi znajomego mechanika szpec. Nowego ciężko zrobić, ale wyniki są zadowalające, wczoraj do wieczora wszystko poskręcałem i jest ok.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
MłodY
Motocykl: 1000 RR
Rok produkcji: 2006

Post autor: MłodY »

długo Ci z tym zeszło ale efekt jest widoczny :) wygląda teraz spoko :) jak na mój gust wyrzuciłbym plastik nad nim żeby bardziej był widoczny ten tłumik jak masz już zrobioną końcówkę :)
JeDna MyśL JedeN CeL ŚmigaĆ hondą CBR :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne Dyskusje”