POMOC przy Wymianie płynu chłodzacego CBR 929RR
-
karol_126
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 929RR
- Rok produkcji: 2000
POMOC przy Wymianie płynu chłodzacego CBR 929RR
Witam.
Mam prośbę odnośnie wymiany płynu chłodzacego w Hondzie CBR 929RR.
Zakupiłem juz 4 litry płynu Motul MOTOCOOL I CHCIAŁBYM SIĘ ZABRAĆ ZA JEGO WYMIANĘ ALE DOKONCA NIEWIEM JAK FACHOWO ZA TO SIĘ ZABRAĆ.
Może ma ktoś fotki z wymiany płynu w tym motorze?
Gdzie jest korek spustowy z bloku silnika?
jak spuscić płyn z pompy wody?
jak sie do tego wszystkiego dostać?
Pozdrawiam i prosze o pomoc
Mam prośbę odnośnie wymiany płynu chłodzacego w Hondzie CBR 929RR.
Zakupiłem juz 4 litry płynu Motul MOTOCOOL I CHCIAŁBYM SIĘ ZABRAĆ ZA JEGO WYMIANĘ ALE DOKONCA NIEWIEM JAK FACHOWO ZA TO SIĘ ZABRAĆ.
Może ma ktoś fotki z wymiany płynu w tym motorze?
Gdzie jest korek spustowy z bloku silnika?
jak spuscić płyn z pompy wody?
jak sie do tego wszystkiego dostać?
Pozdrawiam i prosze o pomoc
-
roberto
- Motocykl: szukam 954
- Rok produkcji: 0
na dniach wymieniłem u siebie płyn chłodniczy
zdjąłem plastiki z moto i tak
spuściłem płyn śrubką spustowa z pompy wody
śrubka z bloku , zbiorniczek wyrównawczy wymontowałem wylałem płyn i wyczyściłem dodatkowo wyjąłem chłodnice dokładnie wylałem z niej płyn oraz po odkręcałem wszystkie przewody od płynu chłodzącego i z nich pospuszczałem płyn
motor przechylałem na boki i trochę ciśnieniem wydmuchałem
i tak oto zlałem płynu 3 litry i ani gram więcej nie mogłem wydobyć z niego
i tyle samo weszło
zalałem MOTUL motocool Factory Line
serwisów-ka podaje ze wchodzi 3,2 w okład i ze jest 0,4 l w zbiorniczku wyrównawczym
zdjąłem plastiki z moto i tak
spuściłem płyn śrubką spustowa z pompy wody
śrubka z bloku , zbiorniczek wyrównawczy wymontowałem wylałem płyn i wyczyściłem dodatkowo wyjąłem chłodnice dokładnie wylałem z niej płyn oraz po odkręcałem wszystkie przewody od płynu chłodzącego i z nich pospuszczałem płyn
motor przechylałem na boki i trochę ciśnieniem wydmuchałem
i tak oto zlałem płynu 3 litry i ani gram więcej nie mogłem wydobyć z niego
i tyle samo weszło
zalałem MOTUL motocool Factory Line
serwisów-ka podaje ze wchodzi 3,2 w okład i ze jest 0,4 l w zbiorniczku wyrównawczym
Czesc Wiertło.Stary płyn byl zielonego koloru,teraz wlałem niebieski.Mam nadzieje ze to nie pogorszy parametrów nowego płynu.A co do odpowietrzenia to wystarczy odpalić moto?
Bo odpaliłem na ok 2 min przygazowałem parę razy tak do 4 tys.Potem dolałem płynu.Następnie znowu odpaliłem moto poczekałem az sie zagrzej do ok 80 stopni i po jak ostygł to sprawdziłem poziom i było OK,czy to wystarczy?
Bo odpaliłem na ok 2 min przygazowałem parę razy tak do 4 tys.Potem dolałem płynu.Następnie znowu odpaliłem moto poczekałem az sie zagrzej do ok 80 stopni i po jak ostygł to sprawdziłem poziom i było OK,czy to wystarczy?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
przema pisze:Czesc Wiertło.Stary płyn byl zielonego koloru,teraz wlałem niebieski.Mam nadzieje ze to nie pogorszy parametrów nowego płynu.A co do odpowietrzenia to wystarczy odpalić moto?
hmm ja zawsze zagrzeje moto do wiatraka aż się załączy żeby termostat się otworzył itp. Myślę że źle nie zrobiłeś a tyle płynu co tam w silniku zostało i się zmieszało to pikuś.
przelecisz się dalej to tylko sprawdzić czy jest ok nie ubyło i jazda.
ja osobiście leje Prestone bardzo dobry płyn ma wysoka temperature wrzenia +129.
Oddam nerkę za cbr :)