Opinie o kaskach
- Zoltar
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 929 2000r.
- Rok produkcji: 0
gothan, doceniam twoją troskę. Być może masz rację. Jednak aż tak strasznie chyba nie będzie: "Kaski NAXA posiadają homologację europejską ECE R 22-05 (...)
Kaski spełniające te normy są dopuszczone do wyścigów (m.in. motocykli sportowych) przez PZM.
Poczytałem w necie na temat tej firmy, rozwarzyłem wszytkie za i przeciw, i wybrałem. Ty zapewne wybrałbyś droższą markę. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Na, m. in., forum południowców tamat jakości produktów NAXA został dogłębnie omówiony i nie widze potrzeby by go tu odgrzewać i zaśmiecać ten temat.
Zaiteresowanych zapraszam do lektury:
http://www.grupa-poludnie.info/viewtopi ... sc&start=0
Pozdro
Kaski spełniające te normy są dopuszczone do wyścigów (m.in. motocykli sportowych) przez PZM.
Poczytałem w necie na temat tej firmy, rozwarzyłem wszytkie za i przeciw, i wybrałem. Ty zapewne wybrałbyś droższą markę. Każdy ma prawo do własnego zdania.
Na, m. in., forum południowców tamat jakości produktów NAXA został dogłębnie omówiony i nie widze potrzeby by go tu odgrzewać i zaśmiecać ten temat.
Zaiteresowanych zapraszam do lektury:
http://www.grupa-poludnie.info/viewtopi ... sc&start=0
Pozdro
- gothan
- Motocykl: CBR 929
Oczywiście że musi spełniać normy, inaczej nie był by to prawdziwy kask ale jego tania atrapa a tu chyba nie warto o takowych wspominać, w sumie sam potwierdziłeś mojego wcześniejszego posta, ten motocykl to niemal extremum prędkości jaką można osiągnąć na motocyklu drogowym i po prostu uważam, że nie powinno się używać takiego samego kasku jak np na gs500. Jednak rozumiem cię doskonale sam świeżo po kupnie maszyny starałem się oszczedzić trochę kasy i kupiłem KBC i choć nadal uważam że to całkiem nie zły wybor, to jednak po kilku msc i jednym wypadku, stwierdziłem że naprawdę warto zrobić wszystko żeby mięć jak najlepszy hełm, tu chodzi przecież o bezpieczeństwo a to jest ostatnia rzecz na kotrej
można oszczędzać.
można oszczędzać.
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
Tu uzywam kasku Airoh Mathisse AIR. Moj pierwszy kask szczekowy. Troche jest ciezki w porownaniu z tym integralem, ktory zostawilem w Polsce( Za nic nie moge sobie przypomniec jego nazwy, jest wloski malowany w stulu AGV, wcale nie byl tani, ale jego marka nie jest zbyt znana w Poslce). Airoh dobrze siedzi na glowie, ma wygodny system podnoszenia szczeki, ktorej zapadka nie pozostawia watpliwosci, ze szkeka jest zamknieta. Integral mial zamek takie podwojne U, ten ma taka zapinke wsowana. W sumie nie moge na niego narzekac, ale juz sie rozgladam za jakims integralem z noskiem...
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
-
Przem954RR
- Motocykl: honda 954
shoei xr 1000
witam ja posiadam kask SHOEI XR 1000 kupilem go uzywanego na allego kask mial zdart delikatnie lakien z prawej dolenj storny na szczece ktos musial miec w nim delikatny slizg i mam taki problem ze od okolo 140km/h kask wpada mi w takie wibracjie ze caly delikatnie drzy i to przeszkadza mi w jezdzile musze nieraz sobie go podtrzymywac reka bo te drgania znieksztalacaja mi droge i tym sposobem nie moge sie cieeszyc frajda z jazdy ;/ nie wiem czy to wina kasku czy kazdy model tak ma ? Pozatym wyglad i waga jest bardzo dobra .
Ps. kask nie ma zadnych pekniec czy uszkodzen zarysowanie jest na warstwie wierzchcniej ( kosmetyka)
Pozdrawiam
Ps. kask nie ma zadnych pekniec czy uszkodzen zarysowanie jest na warstwie wierzchcniej ( kosmetyka)
Pozdrawiam
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Raczej masz niedobrany kask albo coś z nim jest nie tak ponieważ takie zachowanie przy tak niskiej prędkości dla kasku tego typu i tej klasy nie powinno mieć miejsca.Pozatym dziwie się jak ktoś kupuje kask tego typu z uszkodzeniami bo nigdy niewiadomo co on już przeżył i niewiem czy nie lepiej kupic nówki a o klase niższego...
-
Przem954RR
- Motocykl: honda 954