Możliwe że jutro zakup- jakieś rady?

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
Awatar użytkownika
wilkosz
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: szukam nowego ;)
Rok produkcji: 0

Post autor: wilkosz »

oj tam najwyzej silnik wymienie w koncu to duza kwota nie jest :)
Miuchus
Motocykl: Honda CBR 900RR Fireblade :
Rok produkcji: 1998

Post autor: Miuchus »

Cały dzień dziś spędziłem nie schodząc z mojej maszyny :) Bolą mnie plecy, ramiona i nadgarstki, ale to nic w porównaniu z frajdą. Ehh diabeł nie motor :diabel2: To się dopiero nazywa życie pełną parą :D
Zrobiłem dziś ze 100 km i nie dostrzegłem się jakichś usterek wiec chyba będzie wszystko ok. Pozdrawiam !
Ps. Jaką lejecie benzynę? Chyba 98 lepiej zapodać do tego typu sprzęta?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 22:15 przez Miuchus, łącznie zmieniany 1 raz.
mick 998
Motocykl: blade rr7, erlan -bez komentarza
Rok produkcji: 2006

Post autor: mick 998 »

Kurfaa ludzie czy wy naprawde wierzycie ze ponad 10 letnie moto ma 20tys przebiegu ..............................................................................................................od miary tu niedowiarkow, moj sasiad z wiochy ma 07 repsola nastukane ma 4500 km piesci go lepiej od swojej kobity,i sprzet ciagle wyglada jak by z salonu wczoraj wyjechal....... no ale coz na moto 10 tys na rok nie ma ch..a, a jak ma mniej to krecony
Awatar użytkownika
adam76
Motocykl: SC28/SC33/SC50/SC57/SC59
Rok produkcji: 2008

Post autor: adam76 »

tylko nie oddawaj po tygodniu ze ci panewka stuka bo tu taki jeden na forum jest co tak robi rotfl2: co do przebiegu to dla tego silnika to jest bulka z maslem ale nie powinien stukac !!!
Miuchus

Z tym stukaniem to ogladał mi dziś to koleś który się dobrze zna na rzeczy i stwierdził że panewka to napewno nie jest tylko prawdopodobnie zawór więc się trochę uspokoiłem :)
Awatar użytkownika
babyy82
Motocykl: 1000 RR
Rok produkcji: 7

Post autor: babyy82 »

Kurfaa ludzie czy wy naprawde wierzycie ze ponad 10 letnie moto ma 20tys przebiegu ..............................................................................................................od miary tu niedowiarkow, moj sasiad z wiochy ma 07 repsola nastukane ma 4500 km piesci go lepiej od swojej kobity,i sprzet ciagle wyglada jak by z salonu wczoraj wyjechal....... no ale coz na moto 10 tys na rok nie ma ch..a, a jak ma mniej to krecony
Wiesz co moze i ma i nie mowie tu ze kazde moto jak ma mniej to krecone tylko denerwuje mnie takie gadanie ze jak ma 50 czy 80 tys to juz zlom bo to duzy przebieg.
No i 07 to nie 97. Nowe moto zazwyczaj sie chucha i wogole to i moze miec mniejszy przebieg.
Ja kupilem tez RR 07 to miala 4000 na zegarze. Czy prawdziwe nie wiem moze. Malo mnie to obchodzi bo stan ma rewelka. Ja jezdzac praktycznie tylko w kolo komina i praktycznie tylko w niedziele i swieta i to wiadomo nie wszystkie robie w sezonie 6-8 tys a co tu mowic jak ktos smiga troche dalej.
Poprostu na przebieg patrze tak o z ciekawosci ale nie jest to dla mnie absolutnie zaden wyznacznik przy kupnie.
Awatar użytkownika
banshee
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
Rok produkcji: 1997

Post autor: banshee »

zawór, nie zawór. Ale jak to słychać to ja bym to jak najszybciej zlokalizował i naprawił.
Opisz dokładnie swój problem (stukanie na zimnym, ciepłym, podczas jazdy, ostrym przyspieszaniu, na którym biegu, itd.), może podsuniemy jakieś pomysły, gdzie trzeba zajrzeć.
Miuchus

Stukanie wystepuje na nizszych obrotach i przy chlodniejszym silniku, jak jest cieply jeszcze slychac ale juz mniej, jak wejde gdzies na 4-5 tys cichnie
Awatar użytkownika
banshee

jak jedziesz, czy na luzie?
Miuchus

I na luzie i podczas jazdy chyba na niskich obrotach. Zreszto ciezko mi to ocenic bo nie mialem porownanie do normalnie pracujacego silnika fajera
Awatar użytkownika
banshee

może być łańcuszek, jeżeli bez obciążenia coś brzęczy
Awatar użytkownika
trauma
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post autor: trauma »

bój się mocniejszego stukania przy przyspieszaniu :wnerwiony: a jak schodzi z obrotów to też stuka?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne Dyskusje”