końcówka wydechu.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
kalas
- Motocykl: brak
- Rok produkcji: 0
Db killer to taki wkład w racingowy tłumik. Jest tylko na przeglądy
Ale nie do końca.Poprawia też dół w motorach . Nie będzie to aż tak odczuwalne że zaraz z niego spadniesz , ale każdy dobry mechanik Ci powie że racingowa końcówka sama da tylko fajne wycie , oraz tzw. szybszą górę. Z tego powodu że spaliny szybciej wylatują . Znam historię paru motocykli gdzie przy przebiciu właśnie na przelotówkę oryginalnego wydechu za pomocą łoma i młotka motory nie chciały jechać w dolnej partii obrotów ale szum w kolo był jak obroty zbliżały się do odcięcia.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Puciaty, tu masz pokazane jak to wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=Xbve2dWdnbE
Oddam nerkę za cbr :)
- Puciaty
- Motocykl: Honda cbr 929 rr
- Rok produkcji: 2000
wielkie Dzieki za poswiecone mi 5 minut, jak nie dam rady z przegladem to bede musial sobie to zalatwic kupickalas pisze:Db killer to taki wkład w racingowy tłumik. Jest tylko na przeglądyAle nie do końca.Poprawia też dół w motorach . Nie będzie to aż tak odczuwalne że zaraz z niego spadniesz , ale każdy dobry mechanik Ci powie że racingowa końcówka sama da tylko fajne wycie , oraz tzw. szybszą górę. Z tego powodu że spaliny szybciej wylatują . Znam historię paru motocykli gdzie przy przebiciu właśnie na przelotówkę oryginalnego wydechu za pomocą łoma i młotka motory nie chciały jechać w dolnej partii obrotów ale szum w kolo był jak obroty zbliżały się do odcięcia.
[ Dodano: Nie Lut 26, 2012 8:39 pm ]
Dziekiwiertło pisze:Puciaty, tu masz pokazane jak to wygląda
Pale Gume, a nie dusze
- jony
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
ja szukalem do swojego gianelli, wysyłałem zapytania do producenta i lipa, nie moge dostac nigdzie DB killera. Trzeba by pewnie sie bawić i dorabiać. Szkoda bo przy dłuższym wypadzie troche denerwuje hałas. Z drugiej strony czuje się bezpieczniej bo słychać mnie z daleka:) A to chyba ważniejsze.
Po wymianie tłumika moto mi odczuwalnie słabiej hamuje silnikiem. W akcesoryjnym wydechu nie ma tej małej przepustnicy. która się nazywa.....??? nie pamietam.
Po wymianie tłumika moto mi odczuwalnie słabiej hamuje silnikiem. W akcesoryjnym wydechu nie ma tej małej przepustnicy. która się nazywa.....??? nie pamietam.
Ja do Hornety sam sobie zrobilem... wiem wiem. pewnie mnie zbluzgacie ;d za takie cos, aczkolwiek jak jechałem do Chorwacji musialem miec (Austria itd) więc zawsze mozesz pokombinować samemu wystarczy zmniejszyć wylot tłumika oczywiscie w sposób możliwy do demontażu : ) a różnica ogromna
jesli chodzi o spalanie. wzrost nieodczuwalny czy jakies niepokojące zjawiska
pozdawiam
- jony
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
Jacus wrzuć jakies foty czy instrukcje, jak to zrobiłeś. Taki "czopek" by sie czasem przydał. zwłaszcza na takie większe wypady.
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2012 6:45 am ]
odświeżę temat. z braku czasu nie miałem kiedy się za to zabrać. W końcu się udało. Kolega maku niestety olał temat cienkim sikiem. Nie odpisywał już później po zadeklarowaniu pomocy na maile. Także dzięki fest, poradziłem sobie sam. Nadspawał mi znajomego mechanika szpec. Nowego ciężko zrobić, ale wyniki są zadowalające, wczoraj do wieczora wszystko poskręcałem i jest ok.

[ Dodano: Pią Kwi 20, 2012 6:45 am ]
odświeżę temat. z braku czasu nie miałem kiedy się za to zabrać. W końcu się udało. Kolega maku niestety olał temat cienkim sikiem. Nie odpisywał już później po zadeklarowaniu pomocy na maile. Także dzięki fest, poradziłem sobie sam. Nadspawał mi znajomego mechanika szpec. Nowego ciężko zrobić, ale wyniki są zadowalające, wczoraj do wieczora wszystko poskręcałem i jest ok.