brzeczenie do 6 tys obrotow w 929-rozrzad?
-
majk1989
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Re: brzeczenie do 6 tys obrotow w 929-rozrzad?
czy wymontowanie klapki w filtrze powietrza od exupa zamienia cos w pracy silnika, plywa jakos na niekorzysc?. zastanawiam sie czy to moze byc problem ze wpada w jakis rezonanas?, mysle zeby ja wymontowac i sprawdzic czy to nie jej wina, chociaz dzwiek wydaje sie metaliczny a klapka i filtr sa plastikowe.
sprawdź kosz sprzęgłowy pewnie już umarł i sobie brzęczy
- Pablopbs
- Motocykl: 954rr
- Rok produkcji: 2003
Skoro to "brzęczenie" to posprawdzaj wszystkie potencjalnie luźne części, bo prawdopodobnie coś wpada w rezonans 
Dopóki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
Masakra, znalazlem winnego AMORTYZATOR SKRETU pada w rezonans i dzwoni o zbiornik paliwa, amorek narazie odkrecony i trzeba wymyslec jakies wyguszenie
)
- blazej_CBR929
- Motocykl: Honda cbr 929
- Rok produkcji: 2000
ha dobre
człowiek by pół silnika rozebrał, połowe części wymienił a tu taka CENZURA 
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Heh miałem kiedyś w sc33 lepszą akcję, ktoś zamiast śrubek do synchro wstawił króćce zatkane wężykiem fi5 i i na końcu wkręcona śrubka , długość wężyka ok 15cm , tak waliło o karter podczas jazdy że szok, dzień stracony na szukanie a to taka pierdoła 
- Pablopbs
- Motocykl: 954rr
- Rok produkcji: 2003
majk1989 pisze:Masakra, znalazlem winnego AMORTYZATOR SKRETU pada w rezonans i dzwoni o zbiornik paliwa, amorek narazie odkrecony i trzeba wymyslec jakies wyguszenie)
Haha, miałem u siebie w 954 to samo
Dopóki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
-
klątwa
- Motocykl: sc44
- Rok produkcji: 2001
Koledzy u mnie też brzęczy (terkocze) przy 4,5-5,5tyś obr. tylko podczas jazdy i tylko na zagrzanym silniku. Po odjęciu gazu od razu przestaje a przy mocniejszym odkręceniu w tym przedziale obrotów słychać to mocniej. Na blacie 60tyś. , 10tyś temu był serwis z kontrolą luzów i rozrządu. Myślę że to rozrząd i rozkminiam czy nie zmienić napinacza na manualny ale jak to naciągnąć??? dwoma palcami mocno i popuścić z 1/6 obrotu??? Może ktoś ma taki napinacz na handel???
-
szyderca
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
Ja już myślałem, że do wymiany mam napinacz, a tu miałem nieszczelność na kolektorze wydechowym od strony rozrządu
Zauważyłem przypadkiem gdy dodałem gazu na zakurzonym motocyklu a kurz wydmuchał się od spalin 
Sa dwie szkoly, jedna to przykrecenie na ok 3-5 niutonow a druga to ustawienie na wyczucie, wkrecasz az poczujesz lekki opor odpalasz zimny silnik i ustawiasz na sluch. Luzujesz az uslyszysz dzwonienie a nastepnie podciagasz aby bylo cicho, zaznaczasz miejsce, rozgrzewasz silnik i sprawdzasz czy dalej jest cicho i ewentualnie poprawiasz.
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
Miałem kiedyś poluzowane śruby od lusterka i myślałem ze coś w głowicy tłucze.
Zacząłem się martwić, ale przy osłuchiwaniu przytrzymałem się lusterka i ucichło.
Aluminium i plastiki niosą przeróżne dźwięki.
Zacząłem się martwić, ale przy osłuchiwaniu przytrzymałem się lusterka i ucichło.
Aluminium i plastiki niosą przeróżne dźwięki.
Moto Psycho
-
klątwa
- Motocykl: sc44
- Rok produkcji: 2001
U mnie to raczej rozrząd. Szukam na próbę manualnego napinacza a jak nie to wymienię sprężynkę w napinaczu i sprawdzę jak łańcuch.