Opinie o kaskach
- lukasz302
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000 RR SC57
- Rok produkcji: 2005
Kask nowy rzeczywiście ma byc ciasnawy. Ja jak kupowałem to tez mi ise wydawał za ciasny bo ledwo go wsunąłem ja głowe ale sprzedawca powiedział że tak ma byc że się dopasuje. Całe szczęście że tak jest bo teraz to by mi się mógł obrucic o 180 stopni jak by był za luźny.
Na początku ciężko się zakłada i nawet boli jak za baczki ciągnie ale potem jest ok.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- wuja
- Motocykl: gazela, SC33 :)
- Rok produkcji: 0
No i dobra okazyjnie (na szczęście
) nabyłem XR 1000, takie wrażenia z pierwszej jazdy:
Plusy:
- w miarę wygodny,
- sprawia wrażenie dosyć dobrze wykonanego (nic jeszcze nie połamałem
),
- rewelacyjna wentylacja,
- b. dobra aerodynamika (przedni wiatr prawie nie majta kaskiem, nawet jadąc blisko za tirem nie ma tego telepania głową),
- prosty system zdejmowania szybki (taki bajer s.r.ajer no ale męczyć się nie trzeba),
Wady:
- głośny (odsłonił uszy i do tego dodał mnóstwo szumu), z tym że od 100-120 wzwyż hałas prawie się nie zwiększa, szczerze spodziewałem się że będzie cichszy i za to duży minus - rozczarował mnie trochę, ale cóż może kiedyś szarpnę się na whispera i zobaczymy... albo stopery
Podsumowując nie wiem czy na prawdę warto płacić ok. 2k za to co daje w porównaniu do znacznie tańszych kasków, MOŻE ta cena to kwestia trwałości, bezpieczeństwa...
Ot zwykły garnek nadający się do jazdy na motocyklu wykonany tak aby jak najmniej przeszkadzał mu wiatr
Plusy:
- w miarę wygodny,
- sprawia wrażenie dosyć dobrze wykonanego (nic jeszcze nie połamałem
- rewelacyjna wentylacja,
- b. dobra aerodynamika (przedni wiatr prawie nie majta kaskiem, nawet jadąc blisko za tirem nie ma tego telepania głową),
- prosty system zdejmowania szybki (taki bajer s.r.ajer no ale męczyć się nie trzeba),
Wady:
- głośny (odsłonił uszy i do tego dodał mnóstwo szumu), z tym że od 100-120 wzwyż hałas prawie się nie zwiększa, szczerze spodziewałem się że będzie cichszy i za to duży minus - rozczarował mnie trochę, ale cóż może kiedyś szarpnę się na whispera i zobaczymy... albo stopery
Podsumowując nie wiem czy na prawdę warto płacić ok. 2k za to co daje w porównaniu do znacznie tańszych kasków, MOŻE ta cena to kwestia trwałości, bezpieczeństwa...
Ot zwykły garnek nadający się do jazdy na motocyklu wykonany tak aby jak najmniej przeszkadzał mu wiatr