remont silnika
-
szef2416
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: kawasaki zx12r
- Rok produkcji: 2000
remont silnika
Witam
Kpiłem niedawno cbr w dobrej cenie w niemczech, niestety msze wykonac remont
- najperw wymieniłem szczelniacze wszystkie reglacje itp
Teraz rozwarzam wymiane pierscieni bo dalej kopci na niebiesko w serwisie 900zł komplet
Macie namiary na kogos co dorabia dobrze i z gwarancja
Pozdrawiam
Kpiłem niedawno cbr w dobrej cenie w niemczech, niestety msze wykonac remont
- najperw wymieniłem szczelniacze wszystkie reglacje itp
Teraz rozwarzam wymiane pierscieni bo dalej kopci na niebiesko w serwisie 900zł komplet
Macie namiary na kogos co dorabia dobrze i z gwarancja
Pozdrawiam
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
niestety kolego, dałes sobie wcisnąć minę z przegrzanym (zapewne) silnikiem i dlatego kopci. Jeżeli koniecznie chcesz robić remont silnika czyli wymianę pierścieni to koniecznie na oryginalnych częściach bo nic innego nie da rady i zrobi jeszcze większy bałagan w silniku. Niestety taka zabawa jest w tym wypadku nieopłacalna i dlatego polecam, tak jak koledzy wyżej, kupić drugi piec (z tym że przed kupnem sprawdzić jak pali i dopiero sobie wykręcić z ramy). szkoda że od razu nie napisałeś na forum że masz problem to byś zaoszczędził na uszczelniaczach i uszczelkach.
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
Re: remont silnika
Ktora to juz taka CBR okazyjna na tym forum... :<szef2416 pisze:Witam
Kpiłem niedawno cbr w dobrej cenie ...
Niestety, pierscienie to mozna w MZ etz wymieniac, w Hondzie wymieniasz slinik.
-
szef2416
- Motocykl: kawasaki zx12r
- Rok produkcji: 2000
Pojezdziłem dzisiaj z 50 kmi przestałA KOPCIC tylko po przetrzymaniu na gazie daje ciemno czarnym lekko niebieskim dymkiem kwestia wyreglowania dawki zobaczymy jeszcze polatam a co do kupna pieca to scigacz z 97 r z dobrym silnikiem to zadkosc ewentualnie wymiana z nowszego sc 44 ale to dalsze plany
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
http://www.allegro.pl/item777861903_hon ... zesci.html
Ja bym się wstrzymał z remontem i poczekał,w zimę i tak nie jeździsz a może trafisz coś taniego.Taki remont silnika (sama wymiana pierścieni) na długo Ci nie starczy wierz mi
Ja bym się wstrzymał z remontem i poczekał,w zimę i tak nie jeździsz a może trafisz coś taniego.Taki remont silnika (sama wymiana pierścieni) na długo Ci nie starczy wierz mi