power commander

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
Awatar użytkownika
sisi1623
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
Rok produkcji: 2005

power commander

Post autor: sisi1623 »

witam. posiadam honde 954 i mam mozliwosc kupna za bardzo male pieniadze total comander. nie mialem z tym nigdy stycznosci i nie wiem czy bede mogl sam to zainstalowac w motocylku. czy sa tam jakies wtyczki do gniazd w motocylku. jak tak to gdzie to trzeba podpiac i gdzie mam szukac tych gniazd. prosze o jakis rady posiadaczy tego urzadzenia. jak to zainstalowac i pozniej jaki tryb wybrac. czy sa to jakies duze problemy z tym. nie chce tego kupic i aby lezalo w pudelku. prosze o dobre i szczegolowe rady. dzieki
Ostatnio zmieniony 09 marca 2009, 01:20 przez sisi1623, łącznie zmieniany 1 raz.
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe
Awatar użytkownika
beyontruh
Motocykl: SC33 '98
Rok produkcji: 0

Post autor: beyontruh »

Oczywiście chodzi Ci o Power Commandera :?: :arrow: :mrgreen:
Za odwagę trzeba płacić. Strach jest za darmo.
Awatar użytkownika
sisi1623

Power Commandera _________________

tak chodzi mi o Power Commandera, pomylilem sie w nazwie....
Awatar użytkownika
qban
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 1996

Post autor: qban »

:? :shock:

to lepiej sam tego nie zakładaj...
Adrenalina to najlepszy drag
Awatar użytkownika
RudiszRR
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post autor: RudiszRR »

Sisi jestes dziwny w CENZURA....
Kupiels 954 jako pierwsze moto 2 tyg temu i juz Ci malo mocy? Na co Ci ten power comander bo chyba tylko dla lansu. Najpierw ogarnij moto w standardzie...
Poza tym bez dobrego wydechu filtra k&N i porzadnego zestrojenia nic to nie da a czasem nawet moze zepsuc
Awatar użytkownika
sisi1623

pomoc

dlaczego mam sam tego nie zakladac sa w tym jakies problemy. czy musze jechad do jakiegos serwisu i tam mi wszystko zrobia. jest taka sprawa ze ja moge to kupic za male pieniadze ale jak bede z tym problemy kto mi ma to zalozyc to raczej nie bede kupowal...

[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 7:14 pm ]
rudiszRR ty jak zwykle musisz sie wtracic. po to jest to forum aby sie dowiedziec a ty jak zwykle musisz dodac cos od ciebie. musisz zawsze sie CENZURA miedzy wodke z zakaske. to co chce zrobic to jest moja sprawa. jak masz mi udzielac takie rady to lepiej daj sobie na wstrzymanie. hej
Awatar użytkownika
RudiszRR

Jak sam napisales po to jest forum zeby wyrazic swoje zdanie. Dla mnie conajmniej dziwna rzecza jest chec zalozenia czegos czego nie zna sie z nazwy nie wie jak to sie zaklada po co to sluzy i co sie z tym robi. Tym bardziej po tak krotkim stazu z moto jaki ty masz nasuwa mi sie tylko jedna rzecz dla ktorej to chcesz zrobic. Dla lansu bo w sumie przy standardowym wydechu i zalozeniu samemu i tak Ci to nic nie da a nawet jesli ktos dobrze Ci to zestroi przy tym co masz zalozone w moto to i tak roznicy jako poczatkujacy nie odczujesz, wiec dla mnie to jest glupota i takie jest moje zdanie. A sam przeciez dobrze wiesz ze i tak zrobisz co bedziesz chcial
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
Rok produkcji: 0

Post autor: motobandyta »

wtrącę swoje 3 gr.
PC może służyć do podniesienia mocy w moto ale może także służyć po to aby obniżyć tę moc wszystko zależy od tego jakie mapy się wgra.
może w końcu sisi doszedł do wniosku że kupił sobie bestie której nie jest w stanie okiełznać a że mu się zaje***e podoba i nie chce jej sprzedać to postanowił ograniczyć moc.

ps. K&N nie jest jedyną firmą produkującą filtry olejowe i nie jest też najlepszą tego typu firmą więc nie rozumiem czemu wszyscy piszą tuning = K&N. :shock:
pozdrawiam
RafiPL
Motocykl: 1000RR
Rok produkcji: 2006

Post autor: RafiPL »

Hehehe to taki stereotyp :lol: jak ktos ma K&N to tuning;] ja mam BMC i tez jest git :twisted:
Awatar użytkownika
RudiszRR

Nie jest jedyna firma ale jest firma o wystarczajaco dobrej opini cenie i dostepnosci na polskim rynku a przy polaczeniu z ew ukladem przelotowym i innymi bajerami typu Power comander daje jakies okreslone wyniki chociaz i tak niech nikt nie liczy na obiecywane 10KM wiecej, jesli przy dobrym zestrojeniu wycisnie sie polowe to jest git. Bardziej przydaje sie do wyrowania przyrostu mocy podniesienia momentu i lekkiego wzrostu mocy ew jego obnizenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)”