SC33 stuki w silniku.
-
kamilsc28
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda sc29
- Rok produkcji: 1993
-
Leyek
- Motocykl: CBR 900RR
- Rok produkcji: 1999
Chłopie nikt nie da Ci 100% gwarancji i nikt Ci tego nie sprawdzi. Widziałeś schemat silnika? No to wszystkie elementy ktore na nim widzisz mogą pukać. Spuściłeś olej i mowisz ze nie widziałeś opilków to nie panewka?napewno ? , odkręć miskę olejową , sprawdź dokładnie. My możemy wymieniać Ci i wymieniać ale jaki bedzie to mialo sens ? Więc rozkręć silnik i badaj, coraz głębiej.
Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko nieopłacalne .
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Ale tu naprawde nie trzeba juz nic rozkrecac, to praktycznie pewne ze panewka na 3-ciej korbie podziekowala. stawiam.... 1,50 pln !!!
Jest teraz do kupienia na algro silnk od horneta 900 z 2002 za 1600 pln, ma peknieta glowice po glebie, ale w twoim przypadku to nawet lepiej gdyz trzeba i tak wrzucic ja od fajerblejda, a cena wg mnie korzystna. Sprzedasz ze swojego starego silnika alternator i skrzynie biegow i cos kasy sie cofnie, a bedziesz mial serducho prawie 10 lat mlodsze. Sam sie czaiłem na ten silnik jako zapas do mojej hanki ale narazie kasa idzie na co innego./
Jest teraz do kupienia na algro silnk od horneta 900 z 2002 za 1600 pln, ma peknieta glowice po glebie, ale w twoim przypadku to nawet lepiej gdyz trzeba i tak wrzucic ja od fajerblejda, a cena wg mnie korzystna. Sprzedasz ze swojego starego silnika alternator i skrzynie biegow i cos kasy sie cofnie, a bedziesz mial serducho prawie 10 lat mlodsze. Sam sie czaiłem na ten silnik jako zapas do mojej hanki ale narazie kasa idzie na co innego./
-
pieciasc33
- Motocykl:
- M-Korycki-SC33
- Motocykl:
- stashekcn
- Motocykl: SC-57
- Rok produkcji: 2004
Nie jest to takie proste, nie można tak sobie wyciągać napinacza bez zblokowania rozrządu.exodus pisze:U mnie chyba tez brzeczy lancuszek troche przy schodzeniu z obrotow, wiec pytanie - czy moge sam podciagnac napinacz, czy to jakas skomplikowana sprawa.
Jakas specjalne dzialania, czy po prostu wykrecic z bloku, podciagnac, wkrecic spowrotem i mozna sprzeta odpalac ? Nie chce niczego zepsuc
-
pieciasc33
- Motocykl: