Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57
-
luis954
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
Re: Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57
Można sprawdzić po numerze VIN.w ASO Hondy czy to repsol. 
- Duch600
- Motocykl: CBR 1000RR SC57A
- Rok produkcji: 2004
Można, powiedzą ci jaki kolor, malowanie, rok, gdzie wyprodukowany, na jaki rynek przeznaczony itd.
Witam. Na ten motocykl zostawiłem już zaliczkę, na 99% go kupię.
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-1000rr-oryginal-wypasiona-CID5-IDbgVWd.html#e9ff20ad59
Ale martwi mnie jedno, wrzucacie tu ogloszenia w których cena wynosi nieraz 22tyś za sc57b czyli dosyć dużo i niejednokrotnie się zdarza że z motocyklem coś jest nie tak. Mam pytanko czy ktoś zna ten sprzęt lub oglądał go na żywo ? Mozliwe że ja czegoś się nie dopatrzyłem.
http://olx.pl/oferta/honda-cbr-1000rr-oryginal-wypasiona-CID5-IDbgVWd.html#e9ff20ad59
Ale martwi mnie jedno, wrzucacie tu ogloszenia w których cena wynosi nieraz 22tyś za sc57b czyli dosyć dużo i niejednokrotnie się zdarza że z motocyklem coś jest nie tak. Mam pytanko czy ktoś zna ten sprzęt lub oglądał go na żywo ? Mozliwe że ja czegoś się nie dopatrzyłem.
- PatrykNSR
- Motocykl: SC59 BLACK
- Rok produkcji: 2014
Przednie tarcze są wymienione. Dlaczego? No właśnie. Nikt tego raczej z kaprysu nie robi.
Jaki przebieg właściciel twierdzi, że ma ten motocykl? Bo napęd już wymieniony więc w przebiegi rzędu 20-30 tysięcy nie ma co liczyć.
Tak poza tym nie widzę nic niepokojącego.
Ps. Licznik jest od wersji B, sprawdzałeś?
Jaki przebieg właściciel twierdzi, że ma ten motocykl? Bo napęd już wymieniony więc w przebiegi rzędu 20-30 tysięcy nie ma co liczyć.
Tak poza tym nie widzę nic niepokojącego.
Ps. Licznik jest od wersji B, sprawdzałeś?
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2015, 19:49 przez PatrykNSR, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak sprawdzałem. Do 14 tys. na jakiś potorowy tez mi nie wyglądał. Może poprostu czeka na mnie 
-
luis954
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
jeśli jest to taki ideał to we Włoszech kosztował by jeszcze raz tyle co u nas.Poza tym sezon trwa tam praktycznie cały rok.Rzecz następna te tarcze więc moim zdaniem przebieg obniżył cenę we Włoszech żeby się go opłacało przywieźć do PL.Jaki ma przebieg pytałeś bo w ogłoszeniu nie widziałem. 
- PatrykNSR
- Motocykl: SC59 BLACK
- Rok produkcji: 2014
Dokładnie jak jak kolega luis pisze. Według mnie są tylko 2 powody, dla których warto wymienić tarcze. Pierwszy to taki, że jeździmy po torze (choć te oryginalne w fajerze spisują się dobrze), a 2 to przebieg. Tylko musisz wziąć pod uwagę, że jak rzeczywiście wymienił ktoś ze względu na zużycie to moto ma najmniej kolo 45-50tys nalatane.
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
albo czołówa 
CENZURA wie, może i potorowa, stalowy oplot, gripsy. Jak wyżej, jak by taka z Włoch przyjechała to pewnie by wyszła ze 30k
CENZURA wie, może i potorowa, stalowy oplot, gripsy. Jak wyżej, jak by taka z Włoch przyjechała to pewnie by wyszła ze 30k
-
Mapet
- Motocykl: SC57B Custom Paint
- Rok produkcji: 2006
Tak na szybko: zwróćcie uwagę na gumy rollgazu i tą drugą, różnią się (no chyba że mnie oczy mylą) i druga sprawa, która mi się rzuciła w oczy (może to wina światła) ale dla mnie ogon ma ciemniejszy odcień czerwonego niż reszta owiewek. W ogóle może ja jestem przemęczony ale bak jest jakiś taki jaśniejszy od reszty. Śruba górna od prawej owiewki (ta przy baku) jest jakoś dziwnie pod kątem, o ile mnie pamięć nie myli to jest tam między dwoma plastikami metalowe mocowanie, które trzyma wszystko w kupie. Nie da się tego raczej tak łatwo pogiąć (przy zakładaniu owiewki nie napieprza się przecież młotkiem:D) być może podczas jakiejś parkingówki lub wywrotki to ucierpiało. W ogóle nie kieruj się tym co piszę bo może mi się wydawać.
-
accordaccordacc
- Motocykl: Honda CBR1000RR SC77
- Rok produkcji: 2018
- Samochód: Honda Accord 2013
ja mam przejechane 52 tyś i tarcze orginał,luz zaworowy mieści się w normie, w tamtym roku wystawiałem (z powodów finansowych),ale jak odbiłem sie od dna to teraz nie oddam jej za śmieszny hajc ,zostaje ze mną chyba na zawsze 
SEZON JUŻ TRWA !!!!
ma nalatane 38 tyś. ale ja się tym nie sugeruje bo na własne oczy widziałem fazera który miał 200 tyś i poszedł w swiat ze stanem licznika 35, i odziwo wcale tak źle nie wyglądał
torówka raczej też nie, bo nie ma jakiejs kosmicznej ilości dodatków, oprócz wydechu który zmienił właściciel nie ma prawie nic. oplot i tarcze podobno już w nim były. wizualnie ma zarysowany lewy dekiel, lekko przetartą naklejkę na lewej owiewce tak jakby upadł na bok i przetarcie na przednim błotniku od blokady na tarcze. i teraz pytanie czy warto dać za niego 19500 bo właściciel nie chce nawet 100zł opuścić.