CBR 929 nie wkręca się nie obroty podczas jazdy.
-
Dżanio
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
CBR 929 nie wkręca się nie obroty podczas jazdy.
Witam mam od kilku dni problem z moją 929 otóż zaczęła przerywać podczas jazdy, bardzo słabe wkręcanie na obroty i szarpanie przy 4tyś/obr,zmieniony dźwięk silnika czasami jednak jej przechodziło i jeździła prawidłowo,raz tak a raz tak,teraz ogólnie już jest tylko źle z tego co mechanik stwierdził mi dziś na szybko to nie domaga lewy cylinder,na biegu jałowym silnik w miarę ładnie wkręca się na obroty,natomiast bardzo słabo podczas jazdy jaka może być przyczyna?
- Pietrucha8112
- Motocykl: sc59 street sc57 tor f4i stunt
- Rok produkcji: 2012
Jak przypomina V-ke to ja miałem podobny problem i u mnie okazało się, że "czapka spadła" ze świecy. Więc też może to nie jest nic strasznego i wystarczy tam sprawdzić, ewentualnie wymienić świece, bo prawdopodobnie jeden z cylindrów nie śmiga. Zaczynaj od najtańszych i najłatwiejszych możliwych przyczyn 
Powiedzmy,że prawie normalnie bo na biegu jałowym wkręca się do końca ale jednak jest słabsza reakcja na ruch manetką niż wcześniej, i trochę inny dźwięk silnika.Pietrucha8112 pisze:na biegu jałowym chodzi normalnie?? jeżeli tak,a pod czas jazdy przerywa,nie ciągnie to sprawdził bym filter paliwa,ewentualnie ciśnienie na pompie paliwowej.....
Cewko-fajki niby wszystkie siedzą z tego co sprawdziłem,może jakieś przebicie jest,na dniach oddam Cebre do naprawy zobaczymy co stwierdządiabel pisze:Jak przypomina V-ke to ja miałem podobny problem i u mnie okazało się, że "czapka spadła" ze świecy. Więc też może to nie jest nic strasznego i wystarczy tam sprawdzić, ewentualnie wymienić świece, bo prawdopodobnie jeden z cylindrów nie śmiga. Zaczynaj od najtańszych i najłatwiejszych możliwych przyczyn
-
marzaw91
- Motocykl: 929
- Rok produkcji: 2000
Re: CBR 929 nie wkręca się nie obroty podczas jazdy.
Mam teraz taki sam problem, może ktoś wie co było problemem w tym przypadku? ew jakieś jeszcze pomysly na diagnoze?
Ciśnienie sprężania mam w porządku, świece wlozone nowe, paliwo świerze, na dniach przekladam cewkofajki z innej 929 i sprawdze uklad paliwowy.
Ciśnienie sprężania mam w porządku, świece wlozone nowe, paliwo świerze, na dniach przekladam cewkofajki z innej 929 i sprawdze uklad paliwowy.
-
klątwa
- Motocykl: sc44
- Rok produkcji: 2001
może zasyfiona lub padająca pompa paliwa jest tego przyczyną? ciśnienie paliwa ktoś sprawdzał?
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
dokładnie trzeba sprawdzić cisnienie paliwa a kolejna rzecz to czujnik położenia wału i wałka
Ja obstawiam na exup
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
marzaw91
- Motocykl: 929
- Rok produkcji: 2000
Ciśnienia paliwa jeszcze nie, czujnik położenia wału tez czeka, exup sprawdzony, ale dla wszystkiego montujemy przelot Akrapa od kumpla. W weekend bede szukał dalej.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Od dupy strony zaczynasz kolego. Szkoda Twojego czasu i kolegi. Jak chcesz wydech sprawdzić wystarczy wypiąć linki i otworzyć zawór na full zablokować. Tam jest inny problem tak jak wyżej koledzy piszą. Zobacz pompę paliwa i czujniki.marzaw91 pisze:Ciśnienia paliwa jeszcze nie, czujnik położenia wału tez czeka, exup sprawdzony, ale dla wszystkiego montujemy przelot Akrapa od kumpla. W weekend bede szukał dalej.
Oddam nerkę za cbr :)