Technika jazdy - jazda na jednym kole czyli WHEELIE
-
sosikon333
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 1000 rr sc57b
- Rok produkcji: 2006
-
puczy
- Motocykl: cbr 900 rr
- Rok produkcji: 0
Na gumę
Siema. A ja wam napisze tak. Zdejmij czaszę, odchyl się na maxa do tyłu i na prostych rękach ogień, bez żadnego sprzęgła ani odpuszczania gazu, szarpania motocyklem. Fajer staje praktycznie od razu po ruszeniu. Nie testuj narazie dwójki bo to nie ma sensu. Zalejcie po 1-1,5 litra oleju ponad max. nic się niedzieje gwarantuje, oprócz tego że olej sięga do smoka. Druga rzecz to jest taka że jeżeli robisz gumaka i sidzisz blisko zbiornika a motór jest w pionie to zaczyna się bujać na boki i na początku można bardzo szybko glebe zaliczyć. Druga rzecz to taka że na stojąco też trzeba robić jak najdalej od zbiornika(moto się zachowuje pewniej). I jeszcze najważniejsze, jak jest coś nie tak to poprostu puszczasz gaz i do przodu ciałem dajesz spokojnie wracasz na dwa koła. W takiej pozycji jak na zdjęciach masz tyle że przy wyższej gumie poprostu możesz nie zdążyć. Aha i olej dochodzi.
- lukaszcbr
- Motocykl: CBR954
- Rok produkcji: 2002
jazda na jednym kole
Mam pytanie czy sc44 idzie na kolo na drugim biegu z gazu. Bo dzis jezdzilem i nie moge mojej postawic na 2 biegu. Na jedynce juz od 2 tys obr idzie w gore. A jak to wyglada na dwojce?? Odkrecalem do 7 tys odpuszczalem manete i ogien - nie podnosi. Cos zle robie?? Moze tytus pomoze bo on jest fachowiec w jezdzie na kole...
- Waterblade
- Motocykl: Sc33 99r
- Rok produkcji: 0