Bierze olej i kopci
- jacko
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR929RR
- Rok produkcji: 0
- adam76
- Motocykl: SC28/SC33/SC50/SC57/SC59
- Rok produkcji: 2008
jak twoj kolega ma power commandera zalozonego to normalnie ze kopoci jak nie ma to znaczy ze pali olejvonpiotras pisze:pdłanczam sie pod temat bo mój kolega ma ten sam problem tylko ze w 954 co to moze byc mniej wiecej
[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 8:18 pm ]
ja mialem taki przypadek przy 954 jak bierze olej to kopci na czarnojacko pisze:Ok, trochę sporo tego oleju Ci bierze, tylko zastanawia mnie fakt dlaczego kopci na czarno. Przy spalaniu oleju wydobywa sie raczej niebieski dym a nie czarny. Czarny to zła mieszanka spalania (paliwo - powietrze) a nie olej.
[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 8:27 pm ]
nastepnym razem jak bedziesz kupowal motor to przy ogledzinach odkrec manetke do odcinki {na luzie}i jak poleci znaczna ilosc dymu to sobie odpusc ma byc ogienmotokiko pisze:Witam wszystkich
Moja sc 33 bierze ok 1l (może ciut więcej) oleju na ok 3 tyś km. Przy pełnym odkręceniu manetki kopci na czarno. Nie dostrzegłem niebieskich dymów. Co radzicie ? Uszczelniacze na zaworach ? Źle wyregulowane gardzioły/zawory ? Jeżdżę na motule 10w40 półsyntetyk. Moto ma przekręcone ponoć 40 tyś km. Moto mam od miesiąca, zmieniłem wszystkie płyny, filtry, nic nie regulowałem. Na niskich go "dławi" ale już tu wyczytałem że to wina regulacji mieszanki powietrza (też założyłem filtr hilfo więc to pewnie przez to)
z góry dzięki za pomoc
-
vonpiotras
- Motocykl: honda cbr 954
- Rok produkcji: 2002
- adam76
- Motocykl: SC28/SC33/SC50/SC57/SC59
- Rok produkcji: 2008
te typy tak maja i mozna dostac tez taki silnik ja bym sprobowal wymienic pierscienie tylko kupic orginalne albo zalozyc piec z 929 sa trwalsze a co do uszczelniaczy to jest tylko zbedne dopatrywanie sie tez tak myslalem przy swojejvonpiotras pisze:adam76 napisał za
jak twoj kolega ma power commandera zalozonego to normalnie ze kopoci jak nie ma to znaczy ze pali olej
kolega nie ma zadnego commandera a faktycznie oleju mu troche ubywa co byscie poradzili?
wymiane pieca czy moze wystarczy uszczelniacze na zaworach?
-
vonpiotras
- Motocykl: honda cbr 954
- Rok produkcji: 2002
-
excat
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2007
nastepnym razem jak bedziesz kupowal motor to przy ogledzinach odkrec manetke do odcinki {na luzie}i jak poleci znaczna ilosc dymu to sobie odpusc ma byc ogien
a i jeszcze jedno sprawdzac poziom oleju ma byc na maks chodzi o to ze im wiecej oleju w silniku to wytwarza sie wieksze cisnienie w skrzyni biegow i bardziej kopci w taki prosty sposob mozna sprawdzic stan silnika[/quote]
jakby ktoś zrobił tak w moim moto- to by dostał w czajnik
jakby ktoś zrobił tak w moim moto- to by dostał w czajnik
-
malinex
- Motocykl: SC 33
- Rok produkcji: 97
mam taki sam problem ze spalaniem oleju kopci strasznie ale spoko sezon sie skonczyl wiec bede dzialac jedni mowia remontowac inni wymieniac ja wymienie szybciej prosciej tak mysle mam nadzieje ze trafie na dobry piecyk sa chyba jeszcze takie a koledzy z forum pomoga mi z doborem i doradztwem tymczsem PEACE