Opinie o kaskach

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!
Awatar użytkownika
mangi
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: honda cbr 900rr
Rok produkcji: 1998

Post autor: mangi »

to i ja sie wypowiem: mianowicie kupilem lazera lz 6 za ok 300zl jako ze to moj pierwszy kask to sugerowalem sie danymi z takis angielskich testow bezpieczenstwa ktore mi znajomy podeslal.
a teraz do konkretow tak jak wiekszosc tych kaskow (kumpel kupil taki sam razem ze mna) kask w srodku sie rozciagnal dosc sporo niestety,do tego zbyt cichy to nie jest w srodku. to taka moja osobista ocena wiec srednio bym polecal tego typu kaski.byc moze inne modele lazera sa lepsze to nie wiem ale lz6 moim zdaniem jest lichym kaskiem ale tyle jest cos warte ile kosztuje ;)
Awatar użytkownika
marcinkus
Motocykl: 1000 RR sc57B. Nareszcie :)
Rok produkcji: 2006

Post autor: marcinkus »

Mangi ,ja smigam w Lazer LZ6 katana bardzo ciekawy wzór dwa wloty wentylacyjne!Jezdze w nim 2 rok i nie zmniejszył pomimo prania i nie zwiekszyl sie ani o rozmiar!Jestem z niego zadowolony,jest cichy i nawet lekki cena 300 zł!No co do niego jestem zadowolony!
Byle do Wiosny :)
leszek
Motocykl: sc59
Rok produkcji: 2008

Post autor: leszek »

kupiłem nowego Shoeia xr 1000 i po tygodniu natychmiast sprzedałem pinlock porażka mocno zawęzone pole widzenia a bez pinloka paruje nawet w ciepłe dni. Cała reszta ok ale widoczność jest dla mnie bardzo ważna. Dzisiaj oglądałem następce czyli xr1100 usuneli wszystkie wady czyli pinlock na całą szybą dłuższa szczęka ( przy 220 dotykała nosa) i super wentylacja ale ceny jeszcze wysokie. Chyba wrócę do starego Sharka
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post autor: blazej33 »

do XR-1000 można dokupić za około 100 zł pinlock "sportowy" który eliminuje znaną wszystkim użytkownikom wadę górnego zakresu widzenia. Linia pinlock-a idzie aż do krawędzi szyby. :one: Posiadam ten wynalazek i sprawdza się w 100%
LOLO
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Rok produkcji: 0

Post autor: LOLO »

Dokładnie : kumpel też wymienił pin-loka na sportowego o większym polu widzenia i mówi, że jest super !!
cookieman
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post autor: cookieman »

do tej pory latałem w xr-1100 kask mega super wentylacja nic nieparuje dobra widoczność bardzo lekki i cich niestety po wypadku troszke sie porysowal ale jak bede kupowal nowy to tylko xr-1100 mogo spokojnie polecic teraz mozna kupic za 1700
zetor116
Motocykl: sc28

Post autor: zetor116 »

Czy są jeszcze jacyś inni użytkownicy Lazer LZ6 ? Czytałem test SHARP i zdobył on największą ilośc gwiazdek bezpieczeństwa a jest to budżetówka do 300 zł I tyle własnie chciał bym przeznaczyć na kask!
Ktoś ma jeszcze jakąś inna propozycję co kupić na prawdę dobrego w tej cenie ?
Awatar użytkownika
Bartek_929
Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Bartek_929 »

zetor116 pisze:Czy są jeszcze jacyś inni użytkownicy Lazer LZ6 ? Czytałem test SHARP i zdobył on największą ilośc gwiazdek bezpieczeństwa a jest to budżetówka do 300 zł I tyle własnie chciał bym przeznaczyć na kask!
Ktoś ma jeszcze jakąś inna propozycję co kupić na prawdę dobrego w tej cenie ?
Kask robiony chyba z kamienia, ciężki jak.... nie sugerowałbym się zupełnie tymi testami, jak do tej pory nikt nie ogarnął o co w nich chodzi. Za te pieniądze radziłbym poszukać dobrej używki, a jeśli koniecznie chcesz kask nowy to lepiej kupić Naxe tylko z tej nowej serii np. F10
Awatar użytkownika
walek809
Motocykl: streetfighter

Post autor: walek809 »

ja od jakiegoś czasu używam HJC FS-10 jest z blendą i an tym mi głównie zależało kask w miarę lekki może nie to co HQ-1 .
mechanizmy chodzą dobrze
zapinanie - wolałbym inne ale też ok niema z nim problemów
na blędzie bez szyby można smigać max do 70 ( nie używam defektora na nos )
dość fajnie działa dociskanie szyby
jedyny mankament to dość głośny jak za tą cenę
a plusem jest : Rozbudowana kurtyna pod podbródkiem przypinana na rzep, zapobiegająca podwiewaniu i tego też właśnie szukałem .
OGÓLNIE POLECAM
Awatar użytkownika
Kamil929
Motocykl: Honda 929
Rok produkcji: 2000

Post autor: Kamil929 »

A co powiecie o agv gp pro ?
Awatar użytkownika
Bartek_929
Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Bartek_929 »

krolik pisze:AGV GP PRO po połowie sezonu czyli przejechaniu ok 7 tys zaczął się sypać, rozłaziła sie podpinka, zaczął sie rozklejać. Jedyna zaleta to malowanie Rossiego....
Szukajcie a znajdziecie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)”