a teraz do konkretow tak jak wiekszosc tych kaskow (kumpel kupil taki sam razem ze mna) kask w srodku sie rozciagnal dosc sporo niestety,do tego zbyt cichy to nie jest w srodku. to taka moja osobista ocena wiec srednio bym polecal tego typu kaski.byc moze inne modele lazera sa lepsze to nie wiem ale lz6 moim zdaniem jest lichym kaskiem ale tyle jest cos warte ile kosztuje
Opinie o kaskach
- mangi
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr 900rr
- Rok produkcji: 1998
to i ja sie wypowiem: mianowicie kupilem lazera lz 6 za ok 300zl jako ze to moj pierwszy kask to sugerowalem sie danymi z takis angielskich testow bezpieczenstwa ktore mi znajomy podeslal.
a teraz do konkretow tak jak wiekszosc tych kaskow (kumpel kupil taki sam razem ze mna) kask w srodku sie rozciagnal dosc sporo niestety,do tego zbyt cichy to nie jest w srodku. to taka moja osobista ocena wiec srednio bym polecal tego typu kaski.byc moze inne modele lazera sa lepsze to nie wiem ale lz6 moim zdaniem jest lichym kaskiem ale tyle jest cos warte ile kosztuje
-
leszek
- Motocykl: sc59
- Rok produkcji: 2008
kupiłem nowego Shoeia xr 1000 i po tygodniu natychmiast sprzedałem pinlock porażka mocno zawęzone pole widzenia a bez pinloka paruje nawet w ciepłe dni. Cała reszta ok ale widoczność jest dla mnie bardzo ważna. Dzisiaj oglądałem następce czyli xr1100 usuneli wszystkie wady czyli pinlock na całą szybą dłuższa szczęka ( przy 220 dotykała nosa) i super wentylacja ale ceny jeszcze wysokie. Chyba wrócę do starego Sharka
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
Kask robiony chyba z kamienia, ciężki jak.... nie sugerowałbym się zupełnie tymi testami, jak do tej pory nikt nie ogarnął o co w nich chodzi. Za te pieniądze radziłbym poszukać dobrej używki, a jeśli koniecznie chcesz kask nowy to lepiej kupić Naxe tylko z tej nowej serii np. F10zetor116 pisze:Czy są jeszcze jacyś inni użytkownicy Lazer LZ6 ? Czytałem test SHARP i zdobył on największą ilośc gwiazdek bezpieczeństwa a jest to budżetówka do 300 zł I tyle własnie chciał bym przeznaczyć na kask!
Ktoś ma jeszcze jakąś inna propozycję co kupić na prawdę dobrego w tej cenie ?
- walek809
- Motocykl: streetfighter
- Rok produkcji: 0
ja od jakiegoś czasu używam HJC FS-10 jest z blendą i an tym mi głównie zależało kask w miarę lekki może nie to co HQ-1 .
mechanizmy chodzą dobrze
zapinanie - wolałbym inne ale też ok niema z nim problemów
na blędzie bez szyby można smigać max do 70 ( nie używam defektora na nos )
dość fajnie działa dociskanie szyby
jedyny mankament to dość głośny jak za tą cenę
a plusem jest : Rozbudowana kurtyna pod podbródkiem przypinana na rzep, zapobiegająca podwiewaniu i tego też właśnie szukałem .
OGÓLNIE POLECAM
mechanizmy chodzą dobrze
zapinanie - wolałbym inne ale też ok niema z nim problemów
na blędzie bez szyby można smigać max do 70 ( nie używam defektora na nos )
dość fajnie działa dociskanie szyby
jedyny mankament to dość głośny jak za tą cenę
a plusem jest : Rozbudowana kurtyna pod podbródkiem przypinana na rzep, zapobiegająca podwiewaniu i tego też właśnie szukałem .
OGÓLNIE POLECAM
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001