hahaha dobreAdam K pisze:a używasz trójki ?![]()
![]()
![]()
Ile pali CBR 929 SC44 paliwa ?
- dudis
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954fb
- Rok produkcji: 2003
-
plastek87
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 0
no można się było spodziewać ze dla chcącego nic trudnego te 10l przekroczyć, ale na 4, 5 baków nie udało się zejść poniżej 10
140 km od pełnego baku i rezerwa świeci. Różnie próbowałem jak największym biegiem jechać - przykładowo jadę jakieś 80km/h, 90km/h na 6tce. Nie wiem czy to nie przegięcie w drugą stronę, ale obroty i tak na poziomie 3, 4 rpm.
-
plastek87
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 0
pewno sie przejadę do jakiegoś mechanika. Nie wiem czy jest możliwość podpięcia pod komputer jak auto ale pewnie tak. Dzisiaj sprawdzałem z książką serwisową mignięcia czerwonej diody po zwarciu odpowiednich kabelków, i pokazało chyba kod 34, 35 i jeszcze jedne bodaj 19, ale nie jestem pewny bo dość szybko to miga.
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Sorki, że się wtrącam. Nie jeździłem 929 za to miałem kilka lat temu sc33 i spalanie miałem około 5,5 litra. czasami tylko 6 z kawałkiem mi wziął. Obecnie mam sc57a i jeszcze nigdy nie udało mi się dojść do 8 litrów. Średnie spalanie w sezonie 2010 to dokładnie 6,5 litra na 100km
Jest to bardzo dokładny wynik gdyż zbierałem wszystkie paragony i miałem spisany licznik na początku sezonu. I tak: zrobiłem 5432 km a wlałem 353,15 litra.
Zaznaczam - spokojnie nie jeżdżę. Może ma też znaczenie to, że nie jeżdżę na gumie i zazwyczaj poza miastem.
Co do obliczeń to uwierzcie mi na słowo, bo w tych kwestiach jestem mocno skrupulatny.
Wasze spalania 10- 12 litrów to dla mnie kosmos i nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Jest to bardzo dokładny wynik gdyż zbierałem wszystkie paragony i miałem spisany licznik na początku sezonu. I tak: zrobiłem 5432 km a wlałem 353,15 litra.
Zaznaczam - spokojnie nie jeżdżę. Może ma też znaczenie to, że nie jeżdżę na gumie i zazwyczaj poza miastem.
Co do obliczeń to uwierzcie mi na słowo, bo w tych kwestiach jestem mocno skrupulatny.
Wasze spalania 10- 12 litrów to dla mnie kosmos i nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić.