Jakie opony założyć do 929
- kiki1989
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2000
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
- Rok produkcji: 0
kiki1989 trochę zszedłeś z tematu, więc krótko : Zawsze po wymianie opony trzeba wyważyć koło, by potem nie było niespodzianek typu wężykowanie, shimmy itp...
Ps. A pajac który nie umie tego robić to niech się przyzna, a nie ciśnie kitu!!!!
[ Dodano: Pon Paź 13, 2008 11:06 pm ]
A jeśli chodzi o opony to podobnie jak cziken- od kąd założyłem DANLOP SPORTMAX D208 GP RACER jestem mega zadowolony i nie chce innych!!! Tył zszedł po 4,5tys.km , przód po 6tys. (dodam, że ani razu na torze tylko Słowackie winkle i trochę po miejscu) ale za to motor cały i niezapomniane wrażenia z jazdy!!! POLECAM!!!!
Ps. A pajac który nie umie tego robić to niech się przyzna, a nie ciśnie kitu!!!!
[ Dodano: Pon Paź 13, 2008 11:06 pm ]
A jeśli chodzi o opony to podobnie jak cziken- od kąd założyłem DANLOP SPORTMAX D208 GP RACER jestem mega zadowolony i nie chce innych!!! Tył zszedł po 4,5tys.km , przód po 6tys. (dodam, że ani razu na torze tylko Słowackie winkle i trochę po miejscu) ale za to motor cały i niezapomniane wrażenia z jazdy!!! POLECAM!!!!
- daniello22
- Motocykl: ******
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Żaden producent opon motocyklowych nie przewiduje naprawy opony (kołkowania), bo nigdy nie ma gwarancji, że "zbrojenie" czyli warstwy ochronne pod bierznikiem nie zostały uszkodzone, a jeśli jest kołek to dziura nie była mała !!! Osobiście uważam, że kołkowana opona nadaje się tylko do zabawy na parkingu w celu jej spalenia, natomiast kilka razy miałem opone z małą łatką, ale tylko z tyłu i zdawała egzamin jeśli chodzi o przód to bałbym się jeździć na oponie kołkowanej czy klejonej!!! Oczywistą żeczą jest , że na zdrowiu się nie oszczędza i teraz zakładam tylko nówki, bo ceny nówek zeszły trochę na ziemię w porównaniu kilku lat wstecz!!!