blokada do 72kW
- Konio
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 900rr SC33
- Rok produkcji: 1997
-
niedzwiad
- Motocykl: Honda sc33
- Rok produkcji: 1998
Siema witam wszystkich jestem niedzwiad. Jestem nowym użytkownikiem forum. Mam sc33 od 2 lat i tak czytam sobie i doszedłem do wniosku że mój też jest zblokowany, bo mam podobne objawy. Czy ktoś kompetentny, kto zjadł na blokadach zęby i tryby mógłby zebrać to do kupy i wypisać w punktach, ewentualnie dorzucając numery vin, ale mowa tylko o sc33. Albo napisać mały artykuł o tym coby pokolenia małej mocy, mogły cieszyć się z tego co oferuje fire??
pozdrawiam niedzwiad
-
Dawid_Witecki
- Motocykl:
Re: blokada do 72kW
Wybaczcie za odkopywanie tematu.
Też mam problem z osiągami...
Przejechałem się paroma innymi cbr 900 przedliftami, każdy lepiej jedzie jak mój, i na przyspieszenie i na v-max. Gaźniki sprawdziłem 3 różne, w moich oryginalnych były dysze 2x102 i 2x 104, mieszanka wyregulowana (chyba) , synchro idealnie.
Moto ma problem z jazdą na niskich obrotach, tak od 2 do 3,5 tyś obr/min. Moto jedzie jakby ktoś je dusił... Nie ma płynności w przy spokojnym przyspieszaniu... Na koło idzie od 5tys obr na pierwszym biegu, na drugim można zapomnieć.
Moje pytanie brzmi:
Jak sprawdzić wałki rozrządu jest gdzieś napisane oznaczenie, że są "słabsze". Bo rozblokowane mają oznaczenie końcowe 750, a "dławione" 000.
Też mam problem z osiągami...
Przejechałem się paroma innymi cbr 900 przedliftami, każdy lepiej jedzie jak mój, i na przyspieszenie i na v-max. Gaźniki sprawdziłem 3 różne, w moich oryginalnych były dysze 2x102 i 2x 104, mieszanka wyregulowana (chyba) , synchro idealnie.
Moto ma problem z jazdą na niskich obrotach, tak od 2 do 3,5 tyś obr/min. Moto jedzie jakby ktoś je dusił... Nie ma płynności w przy spokojnym przyspieszaniu... Na koło idzie od 5tys obr na pierwszym biegu, na drugim można zapomnieć.
Moje pytanie brzmi:
Jak sprawdzić wałki rozrządu jest gdzieś napisane oznaczenie, że są "słabsze". Bo rozblokowane mają oznaczenie końcowe 750, a "dławione" 000.