Nie równo zużywająca się przednia opona
-
QTeR
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1998
Nie równo zużywająca się przednia opona
Witam. Mam w swoim fajerze 98r problem jak w temacie. Chodzi oto że przednia opona nie równo się zużywa a dokładnie lewą stroną jest bardziej zużyta. Dodam jeszcze że moto jedzie prosto po puszczeniu kiery przy wyższych prędkościach. Przy niższych (ok. 40km/h) troszkę wężykuje jednak wydaję mi się to przez nawierzchnie i boczny wiatr. Co może być przyczyną tego zjawiska? Krzywe lagi, rama? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdroo
-
tedi 954 rr
- Motocykl: honda cbr 954 rr
- Rok produkcji: 2003
-
Jacek
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 0
Takze obstawiam ,ze przyczyna takiego stanu rzeczy sa glebsze zlozenia w lewe zakrety i tak to jakos juz jest ,ze w lewe sklada sie latwiej . Moze dlatego ,ze w razie zlapania uslizgu poniesie nas na zewnatrz a nie jak w przypadku prawych zakretow na przeciwlegly pas ruchu , hmm............
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
Jacek
-
QTeR
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1998
Napewno przyczyną tego nie jest to że lepiej mi się składa w lewe winkle ponieważ od zawsze wolałem prawe zakręty... Kiedyś nawet myślałem zapisać się do szkółki żużlowej jednak doszedłem do wniosku że jazda w lewą stronę mi nie odpowiada. Ale mniejsza z tym...
Ronda raczej też nie są przyczyną tego. Najbardziej prawdopodobna jest moim zdaniem wina opony lub krzywych lag/lagi. W poprzednim poście zapomniałem dodać bardzo ważną rzecz że podczas jazdy na wprost kiera jest delikatnie przekrzywiona w jedną stronę...
A teraz parę pytań o cennik usług do Czikena
- prostowanie lagi (w Rzeszowie krzyknęli sobie 150zł za sztukę)
- wymiana uszczelniaczy przy okazji
- wymiana łożysk główki ramy
- synchro gaźników
- wymiana łańcuszka rozrządu + regulacja zaworów
Ronda raczej też nie są przyczyną tego. Najbardziej prawdopodobna jest moim zdaniem wina opony lub krzywych lag/lagi. W poprzednim poście zapomniałem dodać bardzo ważną rzecz że podczas jazdy na wprost kiera jest delikatnie przekrzywiona w jedną stronę...
A teraz parę pytań o cennik usług do Czikena
- prostowanie lagi (w Rzeszowie krzyknęli sobie 150zł za sztukę)
- wymiana uszczelniaczy przy okazji
- wymiana łożysk główki ramy
- synchro gaźników
- wymiana łańcuszka rozrządu + regulacja zaworów