Witam. Mam problem tego typu. Dzis mi pojawilo sie dziwne cos w SC33. Otoz - gdy krece do konca silnik/naped jakby mi wyrywal/przeskakiwal. Naped byl wymieniany 500km temu - dzis dla pewnosci go naciagnelismy i po wyjezdzie po jakims czas znow mi cos strzelilo. Nie wiem sam czy to silnik czy jednak naped.
Mial to ktos?
SC33 - dziwne rzeczy...
-
rafale36
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- jaras111x
- Motocykl: 900rr SC33/ DRZ400 Y/Majest 150
- Rok produkcji: 1998
kurde wiesz co,a może to jednak nie napęd tylko biegi? mi też tak się na początku wydawało aż po kolejnych 100km w końcu się wyjaśniło że to wypadający bieg
- Ci użytkownicy podziękowali jaras111x za ten post:
- Anonymous
O to chodzi ze nie wypada mi bieg tylko przy 8/9k obrotow jest taki strzal - na poczatku myslalem ze lancuch mi przeskakuje. Tak mialem w rowerze kiedys
Raz na jakis czas strzeli znowu. Ciezko to opisac bo to nietypowe. Skrzynia by tak strzelala?
[ Dodano: Sob Cze 16, 2012 1:58 pm ]
[ Dodano: Sob Cze 16, 2012 1:58 pm ]
Masz racje. Dzis wyszlo ze to wypadajaca dwojka. Duzo zaplaciles za naprawe? Mechanik mi powiedzial ze 500 robota + czesci. To duzo?jaras111x pisze:kurde wiesz co,a może to jednak nie napęd tylko biegi? mi też tak się na początku wydawało aż po kolejnych 100km w końcu się wyjaśniło że to wypadający bieg
- jaras111x
- Motocykl: 900rr SC33/ DRZ400 Y/Majest 150
- Rok produkcji: 1998
z naprawą jest tak że można to zrobić samemu o ile potrafisz obsługiwać podstawowe narzędzia(co i tak nie uchroni ciebie przed niespodziankami tak jak u mnie odkręcenie kosza) i dostaniesz dobrą skrzynie. Wycena twojego mechanika nie jest wysoka też w kilku miejscach mi tak wyceniali ale postanowiłem robić sam,żeby nie było jeden mechanik powiedział że wymiana skrzyni nic nie da i od razu trzeba nowy piec,ale gdyby tak było to chyba nikt by się w to nie bawił a tu na forum już nie jeden wymieniał.