Stelaż pod bagaże - zrób to sam
-
fesk
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954rr
- Rok produkcji: 2002
-
jaco
- Motocykl: HONDA CBR900 RR SC33
- Rok produkcji: 1998
Witam
Na Fajerku i ze swoim bagażnikiem zrobiłem przez ostatnie 9 dni 2400km.
brak stresu przy pakowaniu "mandżurów" jak i funkcjonalność tego rozwiązania, przyprawiała mnie co rano o wielkiego banana na twarzy, wszystkim którzy wybierają się na fajerku gdzieś dalej SZCZERZE polecam takie rozwiązanie.
u mnie to wyglądało tak jak na foto
Na Fajerku i ze swoim bagażnikiem zrobiłem przez ostatnie 9 dni 2400km.
brak stresu przy pakowaniu "mandżurów" jak i funkcjonalność tego rozwiązania, przyprawiała mnie co rano o wielkiego banana na twarzy, wszystkim którzy wybierają się na fajerku gdzieś dalej SZCZERZE polecam takie rozwiązanie.
u mnie to wyglądało tak jak na foto
- Mikele
- Motocykl: CBR 900rr
- Rok produkcji: 1998
To ja się też pochwale co stworzyłem. Nie mam spawarki więc spawanie musiałem ograniczyć do minimum. Moje stelaże są spawane tylko w jednym miejscu. Rurki giąłem rękami, najlepiej to zrobić na owalnym drewnie. Nie są idealne ale w miare symetryczne i z kuframi wytrzymują spokojnie 200km/h. Starałem się je tak zrobić, żeby po założeniu sakw ich ciężar był jak najbliżej przodu, i żeby sakwy były jak najbliżej owiewek. Wiadomo że po rozłożeniu sakw na full wszystko powinno być jak najwęższe, bo nie chce mi się w korkach za puszkami stać 
- Michaael
- Motocykl: CBR 900 RR
- Rok produkcji: 1999
Wkleiłbyś kolego foto z wnętrza schowka jak puszczone są mocowania?wuja pisze:A tak wygląda CBL900RR Firewing
Walizki krauser, pewnie od jakiegoś BMW, stelaż od nich nieco pocięty i przystosowany do połączenia z dedykowanym bagażnikiem (można odkręcić stelaż pod kufry i zostawić sam bagażnik). Do tego bagażnik tak przerobiony, że nie trzeba zdejmować siedzenia pasażera, ani zamknięcia żeby go zdjąć. Wszystko zrobione tak, że zdjęcie/założenie to 6 śrub i jakieś 5 minut
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
- Rok produkcji: 2001
Forumowi B RR acia odswiezam temat:)
Dziś zobaczyłem kumpla sprzet...mowi ze w dupie ma Lans a dzieki Pracy tylko w wekendy z Księzniczka smiga:D
Jak mi podał koszt całego kompletu to poprostu SZOK!!!!
W deszcze sie sprawdzilo, (Nie przecieka)
Prędkosc (nie spadaja)
Jest dobrze.. Koszt całosci ok. 350 zl Kufry + stelaz, Kolega wziol 150zl, bierze ok.300 za pomiarke, matereial i spawanie z montazem...
Kurczę, w Sierpniu Montuje Do Siebie I teraz nie plecak i trank bag,ale 3 kufry...
i trasa:D
Przedstawiam Wam
Honda Fireblade Cbr 900 rr Pan Europe
Dziś zobaczyłem kumpla sprzet...mowi ze w dupie ma Lans a dzieki Pracy tylko w wekendy z Księzniczka smiga:D
Jak mi podał koszt całego kompletu to poprostu SZOK!!!!
W deszcze sie sprawdzilo, (Nie przecieka)
Prędkosc (nie spadaja)
Jest dobrze.. Koszt całosci ok. 350 zl Kufry + stelaz, Kolega wziol 150zl, bierze ok.300 za pomiarke, matereial i spawanie z montazem...
Kurczę, w Sierpniu Montuje Do Siebie I teraz nie plecak i trank bag,ale 3 kufry...
i trasa:D
Przedstawiam Wam
Honda Fireblade Cbr 900 rr Pan Europe
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
kufry takie są po 100zł na allegro,do tego stelaż,po koleżeńsku kolega mi takie zrobił za 150zł,normalnie to za jakieś 400-500 zł wyspawa pod motocykl na wymiar,do tego trzeba kupić jednak aluminiowe płyty pod kufry bo te są z wujowego plastyku i się łamią,jedna płyta aluminiowa to 70zł,ale jest sie gdzie zapakowa130-140 i spalanie z pełnym bagażem i moją pasażerką jej kosmetykami,żelazkiem,TV i całą łazienką w kufrach wyniosła mnie 7-7.5l/100km,aha i wziąłem nawet dwa składane fotele,potem może wstawię zdjęcia
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Yarson 954
- Staly Bywalec

Tylko te torbu lousia kosztuja tyle co kufry chinskie|:)
a w tych kufrach plecaczek moze sie tryzmac kufrow.... i landiejk wygklada...
choc kazdy pomysl jest super...
ja kiedys z torba na silke na baku spieta pajkami+ pleczaczek z plecakciem 300km w deszczu na mazury jechalismy...i marudzila, ale z Kufri krócej by sie nie odzywala:D
MA ktos moze fotki 929 w kufrach:)?
a w tych kufrach plecaczek moze sie tryzmac kufrow.... i landiejk wygklada...
choc kazdy pomysl jest super...
ja kiedys z torba na silke na baku spieta pajkami+ pleczaczek z plecakciem 300km w deszczu na mazury jechalismy...i marudzila, ale z Kufri krócej by sie nie odzywala:D
MA ktos moze fotki 929 w kufrach:)?
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
ale już widzę mocowanie na tym 929 tylnego kufra to lipa,ta śruba górna,przecież to chyba na gwint 6mm jest,to cienka blaszka,ktoś poszedł na łatwiznę ale to nie wytrzyma,otwórz siodełko i zobacz czego trzyma się ten stelaż od góry,tam to pająka można zaczepić a nie stelaż od kufra.A co do toreb to już to przerabiałem,od 90r sezon w sezon spędzam na moto i torby to nie to samo co kufry,w torbach wieczny bałagan,ech,nie chce mi się dokładnie tłumaczyć,ale wole dołożyć parę złoty i mieć sztywny bagaż o który nawet pasażerka może sie oprzeć,torby to tanie i szybkie rozwiązanie jak trzeba wyjechać już,na wczoraj ale nie na dłuższą metę