Wymiana sprzęgła 954 POMOC
-
Michał86
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda 954
- Rok produkcji: 0
Wymiana sprzęgła 954 POMOC
Witam tak jak w temacie chce wymienić sprzęgło w 954 ii moje pytanie ma ktoś może konkretny opis co i jak po kroku zrobić?? czy ostatnia przekładka ma być w tym samym rowku co inne czy jedną obok ?? proszę o pomoc
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
Dokładnie.pepus11 pisze:Ściąg sobie serwisówkę i tam masz krok po kroku i wymiary co ma ile mieć , opis jeszcze jak chcesz był niedawno n scigaczu poszukaj tam
W razie jak byś nie mógł znaleźć : http://www.fireblade.pl/down_serwisowki.php
Witam
Zabrałem się do wymiany sprzęgła, ponieważ ślizgało mi się przy wyższych obrotach. Napotkałem jednak śrubę z którą nie mogę sobie poradzić. Wygląda tak:
Według serwisówki powinienem użyć odpowiedniego klucza do zablokowania kosza sprzęgła po czym odkręcić nakrętkę ale czy jest jakiś sposób by odkręcić tą śrubę bez tego klucza. Próbowałem na włączonym biegu i hamulcu ale nie rusza a boję się że coś uszkodzę np. w skrzyni.
Zabrałem się do wymiany sprzęgła, ponieważ ślizgało mi się przy wyższych obrotach. Napotkałem jednak śrubę z którą nie mogę sobie poradzić. Wygląda tak:
Według serwisówki powinienem użyć odpowiedniego klucza do zablokowania kosza sprzęgła po czym odkręcić nakrętkę ale czy jest jakiś sposób by odkręcić tą śrubę bez tego klucza. Próbowałem na włączonym biegu i hamulcu ale nie rusza a boję się że coś uszkodzę np. w skrzyni.
- cbrstreet
- Staly Bywalec

- Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
- Rok produkcji: 99
[ Dodano: Wto Paź 16, 2012 5:03 pm ]
cbrstreet pisze:Witam na stronie ścigacz coś znajdzieszpodsyłam ci link http://filmy.scigacz.pl/Jak_prawidlowo_ ... _mechanika
-1--2--klama i guma haha
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
Jasne,klucza nie kupuj ,bo miałem taki i się z biegiem czasu pokrzywił.bam pisze:
Według serwisówki powinienem użyć odpowiedniego klucza do zablokowania kosza sprzęgła po czym odkręcić nakrętkę ale czy jest jakiś sposób by odkręcić tą śrubę bez tego klucza.
Najłatwiej ,kompresor obojętnie jaki byle pompował ok 6-8bar do tego kawałek węża prostego,ale nie ten 5mm giętki sprężynujący za 12zł z targu i klucz pneumatyczny ok 100zł z nasadkami już są jakieś słabsze na allegro.
na scigaczu niestety pomineli interesujący mnie fakt odkręcenia tej śruby. Zakładam że posiadają w zakładzie specjalny klucz do sprzęgła bądź co bardziej prawdopodobne zrobili to kluczem dynamometrycznym
[ Dodano: Wto Paź 16, 2012 5:15 pm ]
miałem na myśli klucz pneumatyczny oczywiście:D którego też nie posiadam. Czyli bez pneumata nie dam rady? nie ma żdnego sposobu żeby zblokować kosz sprzęgła i odkręcić nakrętkę zwykłym nasadkowym kluczem?
[ Dodano: Wto Paź 16, 2012 5:15 pm ]
miałem na myśli klucz pneumatyczny oczywiście:D którego też nie posiadam. Czyli bez pneumata nie dam rady? nie ma żdnego sposobu żeby zblokować kosz sprzęgła i odkręcić nakrętkę zwykłym nasadkowym kluczem?
-
gutek83
- Motocykl: romet
podłącze się do tematu choć jeżeli kolega zakłada temat sprzęgła powinien opisać to krok po kroku ale trudno kilka fot z własnego moto się przyda , zaznaczam jednak że przy próbie zmieny tarcz sprzęgłowych wypadałoby również sprawdzić przekładki wymienić sprężynki dociskowe i zerknąć na samą linkę sprzęgła.