Opinie o kaskach
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
-
johnny
- Motocykl: sc 59
- Rok produkcji: 2008
czytam wasze posty i dziwi mnie opinia o agv
u mnie w miescie oprucz mnie mam 3 znajomych latajacych w agv super;tech i wszyscy jestesmy zadowoleni 2 z nich latalo w tych kaskach w r1 cup i zyja
nikt nie mysli o zmianie ! nic sie nie rozkleja nie odpada wykonanie ok
www.photoblog.pl/johnnyrepsol
http://pl.youtube.com/watch?v=aswocMywy6o - moje pierwsze próby jazdy na kole
http://pl.youtube.com/watch?v=aswocMywy6o - moje pierwsze próby jazdy na kole
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
Ja mam HJC FG-14 i jestem jak narazie zadowolony
wcześniej miałem nitro n510-v w którym jeździ teraz mój brat i jak jakiś czas temu chciałem sprawdzić jaka jest różnica to powiem że kosmiczna. nitro jest cięższe, bardzo głośne, środek już nie trzyma głowy tak jak powinien i ma słabą aerodynamikę (turbulencje przy stosunkowo niskich prędkościach). HJC lepiej mi leży na baniaku, jest cichszy i ma o wiele lepszą aerodynamikę. niestety mimo naklejonego na szybę fabrycznego antyfoga szyba paruje dosyć szybko (w temp ok 10 stopni musiałem jeździć z lekko otwartą szybą, w lecie jest OK). być może gdybym miał tzw nosek to to by ograniczyło parowania ale niestety noszę okulary i jak zamontowałem ten nosek od innego kasku to szyba faktycznie mniej parowała za to okulary zaparowały natychmiast...
Przymierzałem kiedyś AGV Stealth. wygląd zajebisty, środek zajebisty (wygodny, miękki no i ogólnie przyjemny
), bardzo dobrze leżał. Miałem go kupić ale trafił się HJC w dobrej kasie a wtedy ten agv kosztował 900zł...
Ogólnie to poleciłbym AGV ale tylko jakieś wysokie modele, tak samo HJC. Co do nitro to najwyżej na jeden sezon.
Przymierzałem kiedyś AGV Stealth. wygląd zajebisty, środek zajebisty (wygodny, miękki no i ogólnie przyjemny
Ogólnie to poleciłbym AGV ale tylko jakieś wysokie modele, tak samo HJC. Co do nitro to najwyżej na jeden sezon.
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Zgadzam się z synkiem, tez mam HJC z tymże FG-15, używam go od zeszłego sezony i wg mnie rewelka... niska masa, dobrze wentylowany, szybka z antyfogiem daje radę nawet przy temp w okolicach 0^C, no i ten bajer z dociskaniem szybki... Jedynie mógłby być trochę lepiej wyciszony bo powyżej 2 paczek to nie słychać własnych myśli 
-
remek 2o
- Motocykl: k8 1000
witam ostatnio udalo mi sie wyrwac agv ti tech za 600zl nowke w rozmiarze ms czyli na 57cm,ja mam 57-58ale wydaje mi sie ze jest jakby troszeczke za luzny bo chyba nowy powinien byc na styk bo sie chyba troche rozejdzie?czy nie?wczesniej mialem nolana i w sumie bylem zadowolony,ale parowal no ibylxs wiec troche uciskal,i co wogole o tym modelu sadzicie jesli ktos w takim latal,za porady z gory dziex
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
generalnie to przed zakupem kasku trzeba dobrze zmierzyć baniak, zobaczyć w tabeli jaki jest rozmiar dla danego obwodu głowy i jak w/g tabeli jest M to brać M a nie L bo za ciasny jest trochę. taki właśnie ma być, ciasny, ma się trzymać na głowie a nie latać jak jakiś garnek a tak się własnie dzieje gdy zakupi się za duży kask. każdy kask z czasem dopasuje się do głowy i będzie leżał tak jak trzeba. niektóre kaski ciężko jest wogóle na początku założyć ale z czasem gdy kask się rozbije i nabierze się wprawy to nie będzie problemu. ja kupiłem hjc na allegro, nie przymierzałem wcześniej ale wybrałem taki rozmiar jaki podpowiada tabela - leży idealnie.
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
ciezko jest dobrac kask, ja nie wyobrazam sobie kupienia kasku na allegro bez wczesniejszego przymierzenia nawet innego kasku tego samego producenta, rozmiarowka to jest zdrowo pogibana, sprzedaje rozne kaski i np. rozmiar kasku jednego producenta ma sie nijak do kasku innego producenta, jeden ideal a drugi jak wiadro na mleko
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003