Płyn chłodniczy
-
burnfeel
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 929 RR>>ZX10R>GSXR1000 K6
- Rok produkcji: 0
Płyn chłodniczy
Czy może mi ktoś opisać jak w bladym z 97 r wymienić płyn chłodniczy ? Nie wiem kiedy mój był ostatni raz wymieniany a wypadałoby to zrobić.
-
pekal1
- Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
- Rok produkcji: 1998
dziwne pytanie
Ja u siebie spuszczałem przez zdjęcie wężyka odprowadzającego płyn z chłodnicy, poczekałem aż wszystko zleci później popompowałem troszkę wężykiem żeby zeszła reszta a później zalewasz go płynem... troszkę podpompowywujesz naciskając gumowy wąż żeby się wszystko ładnie rozprowadziło i dolewałem aż do normy (pojemniczek pod Twoim siedzeniem).
Nie wiem czy to fachowy sposób ;P
Nie wiem czy to fachowy sposób ;P
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jest bardziej właściwy sposób.
Wszystko robi się super prosto i dosłownie w 5 minut.
1. Zdejmij prawą serwisówkę i odkręcić korek wlewowy od chłodnicy, odczep wężyk od zbiorniczka wyrównowawczego - zleci z niego płyn.
2. Odkręć śrubę spustową od pompy układu chłodniczego - z lewej strony silnika - odchodzi od niej kilka węży, łatwo poznać. Śruba na klucz 8 lub 10 jest w dolnej części jej pokrywy, zleci cały płyn z układu, uważaj bo ostro chluśnie
.
3. Zakręćić śrubę spustową, założyć wężyk od zbiorniczka wyrównowawczego, nalać płynu do pełna do chłodnicy i do właściwego poziomu do zbiorniczka wyr., założyć korek chłodnicy, odpalić i niech pochodzi aż załączy się wentylator.
4. Jeśli jest taka potrzeba dolać do pełna do chłodnicy i do właściwego poziomu do zbiorniczka wyr.
Kuniec, ide nakarmić pająka.
Wszystko robi się super prosto i dosłownie w 5 minut.
1. Zdejmij prawą serwisówkę i odkręcić korek wlewowy od chłodnicy, odczep wężyk od zbiorniczka wyrównowawczego - zleci z niego płyn.
2. Odkręć śrubę spustową od pompy układu chłodniczego - z lewej strony silnika - odchodzi od niej kilka węży, łatwo poznać. Śruba na klucz 8 lub 10 jest w dolnej części jej pokrywy, zleci cały płyn z układu, uważaj bo ostro chluśnie
3. Zakręćić śrubę spustową, założyć wężyk od zbiorniczka wyrównowawczego, nalać płynu do pełna do chłodnicy i do właściwego poziomu do zbiorniczka wyr., założyć korek chłodnicy, odpalić i niech pochodzi aż załączy się wentylator.
4. Jeśli jest taka potrzeba dolać do pełna do chłodnicy i do właściwego poziomu do zbiorniczka wyr.
Kuniec, ide nakarmić pająka.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007