Wymiana sprężyn , sprzęgło dwumasowe ,sc59
-
m52tub28
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 1000rr
- Rok produkcji: 2010
Wymiana sprężyn , sprzęgło dwumasowe ,sc59
Witam.
Jestem nowy na tym forum, jesli źle umieściłem, lub zdublowałem temat to prosze o usuniecie bądź przeniesienie w odpowiednie miejsce.
Tak wiec jak w temacie, chodzi o wymiane sprężyn. Czy ktos wymieniał może spreżyny w koszu sprzęgła? Dzisiaj wymontowałem to ścier... i co dalej ???
Generalnie to zrobiłbym to sam, bo naprawa nie wydaje sie specjalnie skomplikowana, z tym, że nie mam pojęcia kto mógłby mi to znitowac w profesjonalny sposób.
Napisałem maila do poznania http://www.sprzeglo-service.pl/index.html no ale niestety, odmówiono mi podjęcia sie naprawy.
Ktoś ma jakies pomysły?
Jestem nowy na tym forum, jesli źle umieściłem, lub zdublowałem temat to prosze o usuniecie bądź przeniesienie w odpowiednie miejsce.
Tak wiec jak w temacie, chodzi o wymiane sprężyn. Czy ktos wymieniał może spreżyny w koszu sprzęgła? Dzisiaj wymontowałem to ścier... i co dalej ???
Generalnie to zrobiłbym to sam, bo naprawa nie wydaje sie specjalnie skomplikowana, z tym, że nie mam pojęcia kto mógłby mi to znitowac w profesjonalny sposób.
Napisałem maila do poznania http://www.sprzeglo-service.pl/index.html no ale niestety, odmówiono mi podjęcia sie naprawy.
Ktoś ma jakies pomysły?
-
m52tub28
Nie mam pojecia o żadnej akcji serwisowej.
Wiem tylko,że nowy kosz kosztuje 1900 pln i też jest g.. warty.
Potrzebuje kogos kto mi znituje całość stalowymi nitami.
..a co sie działo? -brak płynnego włączania sprzęgła, trzaski przy hamowaniu silnikiem i ponownym wchodzeniu na obroty.
Dla porzadku umieszczam fotke, żeby było wiadomo o co chodzi.
Wiem tylko,że nowy kosz kosztuje 1900 pln i też jest g.. warty.
Potrzebuje kogos kto mi znituje całość stalowymi nitami.
..a co sie działo? -brak płynnego włączania sprzęgła, trzaski przy hamowaniu silnikiem i ponownym wchodzeniu na obroty.
Dla porzadku umieszczam fotke, żeby było wiadomo o co chodzi.
- ks.viki
- Motocykl: rr 59
- Rok produkcji: 0
nie wiem tylko na ile Ci to pomoże bo wydaje mi sie że to raczej nie wina sprzęgla i same nity nic nie pomogą jeżeli chodzi o szarpanie przy schodzeniu z obrotów itp to raczej skłanial bym się przy anty hopingu ale nie grzebałem przy tym i nie mam problemów takowych w moim maleństwie wiec nie pomoge w tej kwestii ale ciekaw jestem co tam Ci dolega i bede czekał na wieści ....
-
m52tub28
Do wymiany są spreżyny w koszu sprzegła.
A co do nitów- po rozmontowaniu kosza na czynniki pierwsze trzeba potem połączyc wszystkie elementy do kupy tak jak fabrycznie, tj nity stalowe zaprasowane na gorąco.
Co to jest anty hoping i gdzie sie znajduje? Chetnie do tego zajrze, puki silnik mam rozgrzebany.
A co do nitów- po rozmontowaniu kosza na czynniki pierwsze trzeba potem połączyc wszystkie elementy do kupy tak jak fabrycznie, tj nity stalowe zaprasowane na gorąco.
Co to jest anty hoping i gdzie sie znajduje? Chetnie do tego zajrze, puki silnik mam rozgrzebany.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 10:32 przez m52tub28, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Marek760i
- Motocykl: S1000RR
- Rok produkcji: 2012
sprzegło jest antyhoppingowe, tzn zeby sie kolko nie slizgało przy zrzucaniu biegow, w naszych sc59 jest ono troche inne niz u konkurencji , objawia sie zapadaniem klamki sprzega, znaczy taki luz sie dziwny robi, ten typ tak ma
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 10:33 przez Marek760i, łącznie zmieniany 1 raz.