Błąd 929
-
krzysiekklos
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 0
Błąd 929
Witam Panowie, mam problem z moją 929, polega na tym, że w czasie jazdy, wyskoczył mi błąd na komputerze, 3 długie mrugnięcia i 4 krótkie (zapaliła się na stałe czerwona kontrolka i FI na wyświetlaczu) i powiedzcie mi jak to odczytać? W serwisówce nie ma rozróżnienia na mrugnięcia długie i krótkie, a jeśli to ssmumować czyli razem 7 mrugnięć to wychodzi na to ze jest problem z czujnikiem ECT, co to jest czujnik ECT??
-
krzysiekklos
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 0
- blady46
- Motocykl: Honda CBR 954
- Rok produkcji: 2003
nie pamiętam dokładnie w każdym razie pierwsze mrygnięcia oznaczają pierwszą cyfrę błędu a drugie drugą, czyli jeśli masz najpierw 3 krótkie a potem 4 długie to błąd 34 jeśli najpierw 3 długie a potem 4 krótkie to również 34, jeśli najpierw 4 krótkie a potem 3 długie wówczas 43 
Serce bije w tempie obrotów maszyny...
-
mario 12
- Motocykl: honda cbr929/cbr600f3/xt600
- Rok produkcji: 2001
Panowie mam pytanie odnosnie zwrotki,samodiagnostyki.Dokładnie o którą wtyczke chodzi bo nie chce szczelic gapy,jedyne co znalazłem to czarna wtyczka i 2 piny.A jak dokładnie dokonac takiej zwrotki aby odczytac ewentualne błedy?Narazie podczas jazdy nic nie mruga ale warto zobaczyc czy nie ma jakiegos zoonka...
mario
- adipaw
- Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
- Rok produkcji: 2001
Panowie spokojnie żadnych zworek!!!!!!!
chcecie żeby do reszty domielił tryby!!
mario 12 koniecznie demontaż silniczka exup najpierw! znajdziesz go pod zbiornikiem po lewo na dole takie czarne pudełko i dochodzą do niego 3 linki stalowe 1 od klapy airboxa a 2 od zaworu z dołu wydechu.
Potem śrubokrent gwiazdkowy i rozkręcasz (proste jak budowa cepa nie zepsujesz! ) patrzysz i modlisz się żeby nie zmieliło trybów jak zmielony którykolwiek to pupa! jak nie to dobrze.
jak zmielony to szukasz silniczka nowego albo trybu odezwij się na pw mam 2 rozebrane może trafimy.
jak nie zmielony to wg manuala rozbierasz zwór exup na wydechu i weca papier szczotka druciana na błysk! (powinno się to wg mnie co sezon zrobić) bp zatrzymany zawór jest przyczyną zmielenia zębów w silniczku.
jak co to dzwoń wytłumaczę przerabiałem na własnym garbie niestety zaraz po zakupie 503 77 68 37
chcecie żeby do reszty domielił tryby!!
mario 12 koniecznie demontaż silniczka exup najpierw! znajdziesz go pod zbiornikiem po lewo na dole takie czarne pudełko i dochodzą do niego 3 linki stalowe 1 od klapy airboxa a 2 od zaworu z dołu wydechu.
Potem śrubokrent gwiazdkowy i rozkręcasz (proste jak budowa cepa nie zepsujesz! ) patrzysz i modlisz się żeby nie zmieliło trybów jak zmielony którykolwiek to pupa! jak nie to dobrze.
jak zmielony to szukasz silniczka nowego albo trybu odezwij się na pw mam 2 rozebrane może trafimy.
jak nie zmielony to wg manuala rozbierasz zwór exup na wydechu i weca papier szczotka druciana na błysk! (powinno się to wg mnie co sezon zrobić) bp zatrzymany zawór jest przyczyną zmielenia zębów w silniczku.
jak co to dzwoń wytłumaczę przerabiałem na własnym garbie niestety zaraz po zakupie 503 77 68 37